ΤΕΙ Κρήτης και Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζονται με κοινό όφελος

Χανιά
ΤΕΙ Κρήτης και Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζονται με κοινό όφελος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητές του ΤΕΙ θα κάνουν πρακτική στον Ναύσταθμο Κρήτης - Ανοίγονται ορίζοντες συνεργασίας μετά την υπογραφή του μνημονίου

Προοπτικές αναβάθμισης των συστημάτων πλοίων και εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού ανοίγονται με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα με το ΤΕΙ Κρήτης.

Ταυτόχρονα φοιτητές του τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν σύγχρονες πρακτικές, ασκούμενοι σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα.

«Θα δούμε φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Ναύσταθμο Κρήτης…», δήλωσε ο πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης, κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

«Για το Πολεμικό Ναυτικό το σημερινό μνημόνιο είναι μια ευκαιρία συνεργασίας με το χώρο που παράγονται οι νέες ιδέες , καλλιεργούνται οι νέες ιδέες και αποβλέπουμε σ αυτό. Σε μια συνεργασία που θα αποφέρει οφέλη και στις δύο πλευρές», τόνισε ο αντιναύαρχος – διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Πολεμικού Ναυτικού κ. Νικόλαος Καφετσής.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί ο επικεφαλής  Διοικητικής Μέριμνας του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλας Καφέτσης και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης.

Με τη συνεργασία που εγκαινιάστηκε σήμερα ανάμεσα στις δύο πλευρές θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και χρηματοδότησης ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν σε μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Σκοπεύουμε λοιπόν να έχουμε εκπαιδευτικές δράσεις… κατάρτισης, σεμιναρίων, επίσης θα δούμε και κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

Τα αποτελέσματα της παροχής τεχνογνωσίας από το ΤΕΙ Κρήτης προς το Πολεμικό Ναυτικό είναι ήδη ορατά στις ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News