Ν. Βούτσης από τα Χανιά: Το πρώτο τρίμηνο του ’19 στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Χανιά
Ν. Βούτσης από τα Χανιά: Το πρώτο τρίμηνο του ’19 στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά ο πρόεδρος της Βουλής για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Στον οδικό χάρτη της Βουλής των Ελλήνων μέχρι και τις Ευρωεκλογές που περιλαμβάνει τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Βουλή θα πραγματοποιήσει τέταρτη Σύνοδο κατά την οποία μάλιστα θα τεθούν μείζονα εθνικά ζητήματα.

«Είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύνοδος όπου θα έρθει και η Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Θα έχουμε επίσης άλλα ζητήματα όπως το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων για το οποίο αναφέρθηκα και κατά την επίσκεψη μου στη Βιάννο και βεβαίως είναι η συνταγματική αναθεώρηση η οποία έχει ξεκινήσει και είναι το πρώτη της στάδιο κατά το Σύνταγμα και κατά τον κανονισμό της Βουλής», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης.

Το  πρώτο στάδιο της Συνταγματικής αναθεώρησης θα πρέπει σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και πάντως πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές. Παράλληλα ο κ. Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση του ότι η παρούσα Βουλή θα ολοκληρώσει τη θητεία της.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμη για την έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στις 18 Δεκεμβρίου σημειώνοντας ότι αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση νομοθετήματα που αφορούν σε εξαγγελίες οικονομικού χαρακτήρα.

Ο κ. Βούτσης ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά για να προεδρεύσει της Συνεδρίασης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος με αφορμή την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, έκανε λόγο για μια συνεχή ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης τονίζοντας τη σημασία της πορείας της Ελλάδας από την απελευθέρωση και μετά.

«Αυτή την ώρα το ίδρυμα έχει μια πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση κι αυτό αποδείχτηκε από την πρόσφατη επίσκεψη μας στην Αυστραλία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελ. Βενιζέλος» κ. Νίκος Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News