TEDxCHANIA και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης  

Χανιά
TEDxCHANIA και φέτος στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σκοπό την ανάπτυξη μιας κοινωνίας με πολίτες ενεργούς, ευαισθητοποιημένους και με καινοτόμες ιδέες, πραγματοποιήθηκε και φέτος το TEDxCHANIA

Σύντομες παρουσιάσεις ανθρώπων που με την πορεία και τη στάση ζωής τους μπορούν να εμπνεύσουν και να παραδειγματίσουν, περιελάμβανε το φετινό TEDxCHANIA που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

«Δεν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους συγκεκριμένου φύλου και ηλικίας αλλά σε ανθρώπους που θέλουν να εξερευνήσουν τι υπάρχει εκεί έξω. Δηλαδή κάθε μέρα που ξυπνάνε να έχουν ένα ένστικτο και μια περιέργεια και να πουν τι γίνεται στον κόσμο γύρω μου. Να μη μείνω στο μικρόκοσμο το δικό μου», τόνισε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο επιμελητής ΤEDxCHANIA κ. Μανόλης Παπαδάκης.

«Γενικά έχει το καλό ότι μπορείς να πάρεις πληροφορία απ’ όλους τους τομείς: τέχνες, επιστήμη, επιχειρηματικότητα… Επίσης έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε κάτι διαδραστικό», εκτιμά η κ. Τζορτζίνα Βαρδουλάκη, υπεύθυνη Παραστάσεων και Εργασιών ΤEDxCHANIA.

Απευθυνόμενο σε πολίτες ανήσυχους και φιλόδοξους, το TEDxCHANIA ανέδειξε ξεχωριστές ιστορίες, από ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Η τεχνητή νοημοσύνη, η επιχειρηματικότητα, ο εργαζόμενος του μέλλοντος αλλά και κοινωνικά θέματα όπως η ανάδοχη μητρότητα και η δωρεά οργάνων ήταν στο πρόγραμμα των φετινών παρουσιάσεων.

 «Ο στόχος ο δικός μας και αυτό που θέλουμε κάθε φορά να διατηρήσουμε», αναφέρει ο κ. Παπαδάκης, «είναι να μην λάβει το ΤEDx σαν κάτι δογματικό, αλλά ως κάτι που θα του δώσει τροφή για σκέψη και θα φύγει με τις δικές του σκέψεις και τα δικά του συμπεράσματα».

To TEDxChania είναι μία τοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που εμπνέεται από τα άτομα που κάνουν τη διαφορά και τις ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News