Πρωτοποριακό έργο για τον Δήμο Πλατανιά - 8,5 εκ. ευρώ για επέκταση Βιολογικού

Χανιά
Πρωτοποριακό έργο για τον Δήμο Πλατανιά - 8,5 εκ. ευρώ για επέκταση Βιολογικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρωτοποριακό έργο κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα Φιλόδημος η δημοτική αρχή Πλατανιά που σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΒΑ και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης  

Ένα έργο που διπλασιάζει τη δυναμικότητα της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Γεράνι του δήμου Πλατανιά, δίνει λύση στο πρόβλημα των οσμών και εξασφαλίζει νερό άρδευσης μέσα από ειδική επεξεργασία των υγρών αποβλήτων, δρομολόγησε και υλοποιεί η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΒΑ και τον ΟΑΚ.

«Άρα στην ουσία είναι ένα τριπλό έργο, σύνθετο, το οποίο συγχρόνως θα αυξήσει την επεξεργασία των λυμάτων για σαράντα χιλιάδες ισοδύναμους κατοίκους ακόμα. Αυτό θα έρθει να ανακουφίσει το σύστημα το οποίο είχε κορεστεί και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το χρόνο που είχε προβλεφθεί στην αρχική του μελέτη», αναφέρει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

«Το έργο εγγυάται ότι θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προδιαγραφές στο νερό το οποίο θα παράγεται, θα πηγαίνει σε συγκεκριμένο δίκτυο, διαχωρισμένο και σε διαχωρισμένο ταμιευτήρα», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος ΟΑΚ κ. Φώτης Καζάσης.

Το έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος με το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ προβλέπει αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων και δημιουργία ειδικού ταμιευτήρα και δικτύου για το νερό των λυμάτων που θα επεξεργάζεται για να επαναχρησιμοποιηθεί στην άρδευση καλλιεργειών.

«Έρχεται σήμερα αυτό το έργο το οποίο αναβαθμίζει τη λειτουργία της υφιστάμενης εγκατάστασης, πολλαπλασιάζει τη δυναμικότητα, προσθέτει 40.000 ισοδύναμους κατοίκους και ξεπερνάμε τις 100.000 με τα πρόσθετα συστήματα και παράλληλα δίνει ένα μεγάλο σεβασμό στο νερό το οποίο δεν είναι για πέταμα», αναφέρει ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ κ. Μάρκος Πατρελάκης.

Το έργο που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, όχι μόνο λόγο προϋπολογισμού αλλά και λόγο αντικειμένου, αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων σε όλο το βόρειο παραλιακό μέτωπο από το Κολυμπάρι μέχρι τα Χανιά. Τους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και μέσα σε δύο χρόνια το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News