Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκορώνα

Χανιά
Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκορώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάμερες ασφαλείας πρόδωσαν τον εμπρηστή - Η πυρκαγιά το καλοκαίρι έκαψε χιλιάδες στρέμματα

Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινωνία του Αποκόρωνα η αποκάλυψη ότι η μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε το καλοκαίρι στην περιοχή και που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης, θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και περιουσίες, ήταν από χέρι εμπρηστή.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να ανακοινώσει το αποτέλεσμα του ανακριτικού έργου, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη σταλεί στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος ζήτησε όχι απλά απόδοση ευθυνών για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, αλλά και διερεύνηση των κινήτρων του δράστη ή των δραστών: «Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μας που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με την πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε ενενήντα εννέα συνανθρώπους μας, θα μπορούσε να έχει και στον Αποκόρωνα τραγικές επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Κουκιανάκης.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ενός πυρηνελαιουργείου ήταν εκείνο που πρόδωσε τον εμπρηστή.

Η πυρκαγιά είχε κάψει επτά χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης από τον Άγιο Φανούριο μέχρι και τις Βρύσσες Αποκορώνου.

Η δικογραφία για την υπόθεση εμπρησμού στον Αποκόρωνα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη δημοτική αρχή της περιοχής να ζητά απονομή της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News