Χανιά

Εμπρησμός πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκορώνα

Οι κάμερες ασφαλείας πρόδωσαν τον εμπρηστή - Η πυρκαγιά το καλοκαίρι έκαψε χιλιάδες στρέμματα

Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί στην κοινωνία του Αποκόρωνα η αποκάλυψη ότι η μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε το καλοκαίρι στην περιοχή και που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης, θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και περιουσίες, ήταν από χέρι εμπρηστή.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης κάλεσε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να ανακοινώσει το αποτέλεσμα του ανακριτικού έργου, τονίζοντας ότι η υπόθεση έχει ήδη σταλεί στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος ζήτησε όχι απλά απόδοση ευθυνών για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, αλλά και διερεύνηση των κινήτρων του δράστη ή των δραστών: «Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή μας που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με την πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε ενενήντα εννέα συνανθρώπους μας, θα μπορούσε να έχει και στον Αποκόρωνα τραγικές επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Κουκιανάκης.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ενός πυρηνελαιουργείου ήταν εκείνο που πρόδωσε τον εμπρηστή.

Η πυρκαγιά είχε κάψει επτά χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης από τον Άγιο Φανούριο μέχρι και τις Βρύσσες Αποκορώνου.

Η δικογραφία για την υπόθεση εμπρησμού στον Αποκόρωνα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη δημοτική αρχή της περιοχής να ζητά απονομή της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

 

 

Σχόλια