Υπογράφεται η σύμβαση για το καλώδιο Κρήτης - Πελοποννήσου

Χανιά
Υπογράφεται η σύμβαση για το καλώδιο Κρήτης - Πελοποννήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραουσία του κ. Σταθάκη η υπογραφή για το καλώδιο

Έγινε τo επόμενο βήμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης και Πελοπονήσσου.

Τελετή υπογραφής των συμβάσεων του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Yπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και του Προέδρου & Διευθύντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη θα λάβει χώρα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισσάμου, Χανίων.

Στην τελετή θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Πάντως καθησυχαστικός σε ότι αφορά την διαφωνία της Κομισιόν για τον φορέα ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική εμφανίστηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Ο κ. Σταθάκης είπε ότι στη  διαφωνία αυτή θα βρεθεί και μάλιστα σύντομα λύση.

Παράλληλα υπάρχει η σκέψη της συνέχισης της λειτουργίας (ακόμα και αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε δώσει παράταση) των σημερινών συμβατικών εργοστασίων της ΔΕΗ στην Κρήτη μετά το 2020 και για το λεγόμενο μεσοδιάστημα, τη διετία δηλαδή που θα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News