default-image

O Xρήστος Μαρκογιαννάκης για το θόρυβο γύρω από τ' όνομά του

Χανιά
O Xρήστος Μαρκογιαννάκης για το θόρυβο γύρω από τ' όνομά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βολές από τον πρώην βουλευτή Χανίων για τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ

Την έντονη δυσαρέσκεια του για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την προσπάθεια επαναφοράς του ζητήματος  ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων και της αναζήτησης ευθυνών, στο οποίο είχε περιληφθεί και το όνομα του, εξέφρασε χθες ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Αν και το θέμα έχει λήξει νομικά, το ΚΙΝΑΛ επανήλθε τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να υπάρξει σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη η οφειλόμενη αντίδραση από τη ΝΔ.

«Είχα την απαίτηση από το κόμμα μου, που τόσα χρόνια υπηρετώ , που ότι έκανα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ότι έκανα γύρω από το Σύστημα Ασφάλειας,  δεν ήταν προσωπική επιλογή αλλά ήταν πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετούσα, να βγει και να πει ότι σε ότι αφορά το Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού» δήλωσε ο πρώην βουλευτής Χανίων.

Την ώρα που το ρήγμα στις σχέσεις του πρώην βουλευτή  με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει βαθύνει , ο ίδιος έκανε χθες λόγο για επιλεκτική σιωπή του κόμματος σε ένα θέμα που θίγει στα στελέχη του και προσωπικά τον ίδιο. Όπως υπογράμμισε «η Νέα Δημοκρατία η οποία θα έπρεπε , από τη στιγμή που βάλλονται στελέχη της και μιλάω για τον εαυτό μου, να πει ότι εδώ κύριοι κάνετε αθλιότητα, σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός κι αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω. Εάν είναι μυστική η διαγραφή μου και δεν είμαι πια στέλεχος της ΝΔ».

Ο Χανιώτης πολιτικός εμφανίσθηκε επικριτικός και απέναντι στο ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την υπόθεση Σι Φορ Αι .«Ή έχουν ασθενή μνήμη ή είναι συκοφάντες ενσυνείδητοι» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης για να υπενθυμίσει ότι « το κόμμα τους το 2010 κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το θέμα αυτό και εξετάστηκε ενδελεχώς . Μάλιστα είχε ζητηθεί από τους υπουργούς της ΝΔ και κάποιους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ήταν αποδιοπομπαίοι τράγοι, να δώσουν και τη συγκατάθεση τους για το άνοιγμα των λογαριασμών που πιστεύω να έχουν ανοιχτεί» .

Ο ίδιος τόνισε ότι το θέμα σε ότι τον αφορά έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα , σημείωσε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορείς να επανέλθεις για το ίδιο αντικείμενο, με τα ίδια πραγματικά περιστατικά δεύτερη φορά. « Επιμένουν μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό και για να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από το θέμα γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν» σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον και μετά τις εξελίξεις που αφορούν την υποψηφιότητα του στις  επόμενες εκλογές,  ο πρώην βουλευτής Χανίων δήλωσε για μια ακόμη φορά παρόν:  «Θα περιμένω, παρά ταύτα εγώ είμαι εδώ να δώσω τη μάχη μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι είναι μαζί μου .Βεβαίως αν μέχρι τέλους πάει εκεί η δουλειά δεν είμαι της παροιμίας «Σφάξε με αγά μου για να αγιάσω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News