Διχάζει το καθεστώς λειτουργίας της αγοράς στα Χανιά

Χανιά
Διχάζει το καθεστώς λειτουργίας της αγοράς στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις εμπόρων στην πρόταση ξενοδόχων για ανοικτά τουριστικά καταστήματα

Να απορρίψουν την πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων για την παράταση του χρόνου λειτουργίας των τουριστικών καταστημάτων και των επιχειρήσεων εστίασης ώστε να διευκολυνθεί η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, καλεί τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους εργαζόμενους ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Νίκος Βουρλάκης.

Όπως υποστηρίζει πρόκειται για εγχείρημα που πλήττει τους μικρομεσαίους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους και ευνοεί μόνο τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.  

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων σε μια προσπάθεια παράτασης της τουριστικής σεζόν συμφώνησε πρόσφατα με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων καθώς και την παράταση της λειτουργίας τους.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Νίκος Βουρλάκης κάνει λόγο για μια προσπάθεια που απαιτεί πρωτίστως ευνοϊκότερες συνθήκες για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του τουρισμού.

Μέχρι σήμερα πάντως στα Χανιά η περίφημη επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν παραμένει στο στάδιο των συζητήσεων με μεμονωμένες προσπάθειες τουριστικών επιχειρηματιών να παρατείνουν τη λειτουργία των ξενοδοχειακών τους μονάδων.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News