Χανιά

Ο Μανόλης Κεμεσίδης υποψήφιος δήμαρχος Χανίων

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τα Χανιά

Ως ο δημοφιλέστερος Δήμος στην Κρήτη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου αναδεικνύεται ο Δήμος Χανίων, με τους υποψήφιους δημάρχους να φτάνουν τους 11, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Μανόλη Κεμεσίδη, πρώην αντιδημάρχου επί δημαρχίας κ. Τάσου Βάμβουκα και επί δημαρχίας κ. Μανόλη Σκουλάκη.

Το κλίμα στον μεγαλύτερο δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είχε φανεί από πολύ νωρίς και κυρίως μετά το κύμα αποχωρήσεων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του κ. Τάσου Βάμβουκα, οπότε και δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Ένα ακόμη στοιχείο που οδήγησε στον μεγάλο αριθμό υποψηφίων είναι η διάσπαση της Κεντροαριστεράς στα Χανιά. Είναι ενδεικτικό ότι τρεις υποψήφιοι, ο πρώην βουλευτής κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, η δημοτική σύμβουλος κ. Νάνσυ Αγγελάκη και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Οι υποψηφιότητες που ήταν αναμενόμενες και απλά επιβεβαιώθηκαν είναι αυτές του νυν δημάρχου κ. Τάσου Βάμβουκα, του δημοτικού συμβούλου, πρώην αντιδημάρχου επί δημαρχίας Βιρβιδάκη, κ. Άρη Παπαδογιάννη, του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Πρώτα ο άνθρωπος» κ. Γιάννη Σαρρή, όπως επίσης και ενός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, που εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπείται από τον κ. Νίκο Παπαντωνάκη.

Επίσης, βέβαιο είναι ότι τη δική της φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα διεκδικήσει να έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που σήμερα εκπροσωπείται από τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Σεραφείμ Ρίζο.

Στις παραπάνω προστέθηκαν, μετά από συζητήσεις και φημολογίες πολλών μηνών, οι υποψηφιότητες του πρώην νομάρχη Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχη Δαμιανάκη και πιο πρόσφατα αυτή του περιφερειακού συμβούλου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τον δημαρχιακό θώκο στα Χανιά διεκδικεί και μια γυναίκα, η κ. Νάνση Αγγελάκη, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μανόλη Σκουλάκη, η οποία έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκε και η πρόθεση του κ. Θρασύβουλου Τσουχλαράκη από τη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Η υποψηφιότητα του κ. Μανόλη Κεμεσίδη, η οποία ανακοινώθηκε χθες, είναι ίσως από τις πιο πολυσυζητημένες λόγω της εκφρασμένης πρόθεσης του ίδιου, μετά την αποχώρησή του από την παράταξη του νυν δημάρχου Χανίων.

Αμφίβολο, ωστόσο, είναι αν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου όλοι οι ενδιαφερόμενοι καταφέρουν να συγκροτήσουν συνδυασμούς, δεδομένου ότι καλούνται να εξασφαλίσουν έναν μεγάλο αριθμό υποψήφιων συμβούλων.

Μανόλης Κεμεσίδης ο εντέκατος

Tο πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Κεμεσίδης. Έχοντας διατελέσει δήμαρχος Μουρνιών, ο κ. Κεμεσίδης συνέχισε την πορεία του στην Αυτοδιοίκηση κοντά στον πρώην δήμαρχο Χανίων κ. Μανόλη Σκουλάκη, από την παράταξη του οποίου αποχώρησε για να μεταπηδήσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο «στρατόπεδο» του Τάσου Βάμβουκα, με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχτηκε.

Η διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο ο δήμαρχος Χανίων διαχειρίστηκε πολλά θέματα στα Χανιά ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει από την παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μανόλης Κεμεσίδης υπογραμμίζει ότι «ο Δήμος Χανίων βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να βελτιώσει και να ενισχύσει τις υποδομές του, να προστατεύσει το περιβάλλον και τον πολιτισμό του, να δυναμώσει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους και να προσφέρει καλύτερες συνθήκες στην καθημερινή ζωή των δημοτών του, κάτι που το κράτος αδυνατεί να κάνει».

Ο κ. Κεμεσίδης, μάλιστα, δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Χανίων, σημειώνοντας ότι «ο Χανιώτες έχουν χορτάσει από λόγια και θέλουν έργα. Στη συνεπή αυτοδιοικητική μου διαδρομή ζητούσα πάντα από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για τα έργα και τις πράξεις μου, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο».

Σχόλια