Νέα εποχή για τη ΔΕΔΙΣΑ - Αναζητείται λύση για τα σκουπίδια στη Γαύδο

Χανιά
Νέα εποχή για τη ΔΕΔΙΣΑ - Αναζητείται λύση για τα σκουπίδια στη Γαύδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτόνομη και με μεγαλύτερες προκλήσεις η ΔΕΔΙΣΑ

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων στην οποία πλέον εντάσσονται όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας, συγκροτώντας έναν από τους τρεις Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Κρήτης. Η ΔΕΔΙΣΑ συνεχίζει με διευρυμένη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο, αυτόνομη και με μεγαλύτερες προκλήσεις.

Μέχρι σήμερα στη ΔΕΔΙΣΑ συμμετείχαν μόνο οι δήμοι Χανίων και Πλατανιά. Με την ένταξη και των υπολοίπων δήμων της περιφερειακής ενότητας η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ισχυροποιείται.

Περισσότερος ωφελημένος από τη διεύρυνση της ΔΕΔΙΣΑ βγαίνει ο δήμος Γαύδου που πλέον μπορεί να δρομολογήσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

"Είναι ο δήμος που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διαχείριση απορριμμάτων ακριβώς γιατί έχει μια ακτοπλοϊκή μεταφορά την οποία δεν μπορούσε να καλύψει ούτε οικονομικά αλλά ούτε με κάποιο νομοθετικό πλαίσιο" σημειώνει η δήμαρχος Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου. 

Με τη συμμετοχή του δήμου Γαύδου στη ΔΕΔΙΣΑ μπορεί να επιτευχθεί μια υποδειγματική διαχείριση για ένα μικρό νησί που σήμερα δεν διαθέτει υπηρεσία καθαριότητας και να δρομολογηθεί η δημιουργία ΧΥΤΥ.

(φωτογραφία αρχείου)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News