Σπεύδουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα αναδρομικά ένστολοι και απόστρατοι

Χανιά
Σπεύδουν να υποβάλλουν αιτήσεις για τα αναδρομικά ένστολοι και απόστρατοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες εν ενεργεία ένστολοι και απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας και στην Κρήτη σπεύδουν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιστροφή αναδρομικών που αφορούν σε περικοπές σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που τους επιβλήθηκαν από το 2012

Αναδρομικά που τους οφείλονται σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία τους δικαίωνε για τις περικοπές μισθών και συντάξεων από το 2012 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, διεκδικούν χιλιάδες ένστολοι και απόστρατοι των σωμάτων ασφαλείας και στην Κρήτη.

Εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί σπεύδουν στα κατά τόπους γραφεία των Σωματείων τους για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους ένστολους αφορούν 65 ολόκληρες μήνες και εκτιμώνται από 2.665 ευρώ έως 12.805 ευρώ .Σε πρώτη φάση θα επιστραφούν τα αναδρομικά επικουρικών, που ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν έως και 1.804 ευρώ και αφορούν στις μειώσεις του νόμου 3986/2011. Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ένστολων δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους.    

Εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και απόστρατοι ελπίζουν να τους αποδοθούν τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν από μισθούς και συντάξεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσοι δεν προσφύγουν στα δικαστήρια δικαιούνται να πάρουν τους μισθούς και τα επιδόματα όπως είχαν διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2012, όχι όμως αναδρομικά από την 1η-8-2012 αλλά από την ημέρα δημοσίευσης των σχετικών αποφάσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News