«Έρχονται» 8 σχολεία και ένα πάρκο μέσω ΣΔΙΤ

Χανιά
«Έρχονται» 8 σχολεία και ένα πάρκο μέσω ΣΔΙΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος που υλοποιεί έργα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα) ο Δήμος Χανίων

Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, με μηδενικό κόστος και την ευθύνη αποπληρωμής να έχει το δημόσιο, ο δήμος Χανίων πρόκειται να αποκτήσει οκτώ νέες σχολικές μονάδες κατασκευασμένες με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και παράλληλα να παραδώσει στην τοπική κοινωνία ανακατασκευασμένο το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών. Γίνεται έτσι ο πρώτος δήμος στη χώρα που εφαρμόζει τη μέθοδο ΣΔΙΤ για την κατασκευή μεγάλων έργων.

«Σε 3 χρόνια, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε , στα Χανιά θα έχουμε 8 νέες σχολικές μονάδες και επίσης ένα ανακατασκευασμένο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Αν αυτά γίνονταν με τις διαδικασίες του παρελθόντος θα θέλαμε πολλές δεκαετίες να τα αποκτήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας.

Όπως ανέφερε ο ειδικός Γραμματέας του ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μουτζούφας, «Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι πολύ σύντομα και με άκρως επαγγελματικό τρόπο το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί. Ο πρώτος λοιπόν δήμος ο οποίος ενεργοποιεί ένα έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα . Πριν από δύο εβδομάδες η διυπουργική ενέκρινε άλλο ένα για το δήμο Ρόδου. Ως έργα ΣΔΙΤ σχολεία, πρόσφατα και στο λεγόμενο πακέτο Γιουνκερ έχουν υπογραφεί ΣΔΙΤ σχολεία στη Βιέννη και δρομολογούνται ΣΔΙΤ σχολεία στη Φινλανδία .Το τρίτο θα είναι τα ΣΔΙΤ σχολεία των Χανίων.»

Σήμερα επισκέφθηκε το δήμο Χανίων ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας για να συζητήσει με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου το οποίο έχει συνολικό κόστος 40 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί η πρώτη φάση κατά την οποία θα προεπιλεγούν έξι υποψήφιοι ανάδοχοι, από τους οποίους θα αναδειχτεί ένας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των οκτώ σχολικών μονάδων και της ανακατασκευής του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά, την ευθύνη της συντήρησης θα έχει η ανάδοχος εταιρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News