Εκλογές με φόντο τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Χανιά
Εκλογές με φόντο τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις κάλπες εκπαιδευτικοί για την ανάδειξη εκπροσώπων τους στα υπηρεσιακά συμβούλια

Με φόντο τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τον κλάδο, πραγματοποιήθηκαν χθες και στα Χανιά οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των δασκάλων και των καθηγητών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας κλειστά παρέμειναν τα σχολεία, ενώ ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των εκπαιδευτικών στις κάλπες.

«Θεωρώ ότι είναι το ανώτατο δημοκρατικό δικαίωμα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός. Να επιλέξει τον άνθρωπο που θα τον εκπροσωπήσει στα υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό θεσμό. Αυτό ακριβώς είναι το οποίο διαφυλάσσει και το κύρος του συμβουλίου και πρέπει να υπάρχει συμμετοχή διότι αφορά όλο τον κλάδο» υπογράμμισε για τη σημασία της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης.

Δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρέμειναν χθες κλειστά με τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία μαζικά. Οι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια έθεσαν με την ευκαιρία των εκλογών το αίτημα τους για νομοθετική εγγύηση από την κυβέρνηση στο θέμα της στελέχωσης των σχολείων με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σεραφείμ Ρίζος σημείωσε ότι «η εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι με περικοπές και ελλείψεις προσωπικού και παρότι έχει υπάρξει η θεωρία ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά, αυτή τη στιγμή πάρα πολλά σχολεία βρίσκονται σε οριακές καταστάσεις». Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια ήταν μια καλή ευκαιρία για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που καίνε τους εκπαιδευτικούς.

Για το ρόλο των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια μίλησε ο κ. Αχιλλέας Ζορμπάς μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι «να μπορούν να είναι το μάτι και το αυτί των εκπαιδευτικών μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια, να μην αξιολογούν, να διεκδικούν με βάσει τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα, με βάση τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων».

Δάσκαλοι και καθηγητές στην Κρήτη ψήφισαν για την ανάδειξη αιρετών τους στο Περιφερειακό, Κεντρικό και Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News