Μαθητές του Εσπερινού Πλατανιά κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο δεύτερη φορά

Χανιά
Μαθητές του Εσπερινού Πλατανιά κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το σχολείο δεύτερη φορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αδιέξοδο 40 μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά

Πήραν ως ενήλικες, γονείς και εργαζόμενοι την απόφαση να ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους στο Λύκειο και λίγο πριν αποφοιτήσουν, κινδυνεύουν να χάσουν το πολυπόθητο απολυτήριο.

Ο λόγος για τους σαράντα μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά οι οποίοι πλήττονται από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ολιγομελή τμήματα.

Οι σαράντα από τους συνολικά τετρακόσιους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά καλούνται να συνεχίσουν τη φοίτηση τους στο Εσπερινό Λύκειο των Χανίων, πράγμα ανέφικτο για τους περισσότερους δεδομένου ότι κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά των δήμων Κισάμου, Καντάνου - Σελίνου και Πλατανιά.

Αντιπροσωπεία των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη ζητώντας την παρέμβαση του ώστε να δοθεί λύση πριν οδηγηθούν για δεύτερη φορά στη ζωή τους στην απόφαση να εγκαταλείψουν το σχολείο.

Τα μαθήματα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά συνεχίζονται κανονικά με τη μαθητική κοινότητα ωστόσο να εμφανίζεται αποφασισμένη να αγωνιστεί για τη διατήρηση των πέντε υπό κατάργηση τμημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News