«Θωρακίζονται» τα Χανιά ενάντια στις πλημμύρες

Χανιά
«Θωρακίζονται» τα Χανιά ενάντια στις πλημμύρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζουν για να λάβουν μέτρα έναντι σε τυχόν επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

Να πετύχουν το στόχο της αντιπλημμυρικής θωράκισης με περιορισμένους πόρους και προσωπικό για να μην ζήσουν ξανά τα Χανιά τον εφιάλτη των πλημμυρών καλούνται οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας. Με πρωταρχικό μέλημα την προστασία των ίδιων των πολιτών και σε δεύτερη φάση των περιουσιών τους, συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Ρέματα και ποτάμια τα οποία πέρυσι υπερχείλισαν, όπως ο Κλαδισσός, έχουν καθαριστεί ωστόσο ο σχεδιασμός είναι αδύνατο να υλοποιηθεί στο σύνολο του αφενός λόγω περιορισμένων κονδυλίων και αφετέρου λόγω έλλειψης προσωπικού. Το αρμόδιο Υπουργείο εκχώρησε από φέτος την αρμοδιότητα στις περιφερειακές ενότητες.

Την ίδια ώρα πάντως μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα είναι σε εκκρεμότητα. Οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν στοχευμένα σε σημεία στα οποία τα προηγούμενα χρόνια καταγράφηκαν πλημμύρες.

Πριν από ένα χρόνο ένα μεγάλο κομμάτι του βόρειου άξονα των Χανίων από τους Αγίους Αποστόλους μέχρι τον Πλατανιά, επλήγη από πλημμυρικά φαινόμενα με ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτών και επιχειρηματιών να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News