Απάτη σε βάρος του Κώστα Κουνάλη: Το απίστευτο e-mail που έστειλαν επιτήδειοι

Χανιά
Απάτη σε βάρος του Κώστα Κουνάλη: Το απίστευτο e-mail που έστειλαν επιτήδειοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκαναν απάτες στο όνομα του γνωστού Χανιώτη καλλιτέχνη, Κώστα Κουνάλη

Απάτες στο όνομα του Χανιώτη Κώστα Κουνάλη πραγματοποιούσαν επιτήδειοι, ζητώντας από γνωστούς και φίλους του ζωγράφου το ποσό των 1.850 ευρώ.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία του καλλιτέχνη, όπως το κινητό του τηλέφωνο, τη διεύθυνση και την επίσημη ιστοσελίδα του, έστειλαν άγνωστο αριθμό e-mail σε φίλους και γνωστούς του Κώστα Κουνάλη, στα οποία ζητούσαν το ποσό των 1.850 ευρώ, με το πρόσχημα ότι του έκλεψαν την τσάντα.

Όπως ανέφερε το εν λόγω e-mail, ο Κώστας Κουνάλης - υποτίθεται - ότι βρίσκεται στο Κίεβο στην Ουκρανία, όπου και του έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές του κάρτες.

Το πειστικότατο - αν μη τι άλλο - e-mail, αναφέρει ότι η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουκρανία επέτρεψε στο ζωγράφο να ταξιδέψει - ακόμη και χωρίς διαβατήριο - όμως ο ίδιος πρέπει να πληρώσει το εισιτήριο, αλλά και το λογαριασμό του στο ξενοδοχείο και για το λόγο αυτό ζητά από τους διαδικτυακούς του φίλους, το ποσό των 1.850 ευρώ, τα οποία και θα τους επιστρέψει όταν γυρίσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι άγνωστοι ζητούν το παραπάνω ποσό «γρήγορα», χωρίς όμως να αναφέρουν, στο πρώτο e-mail, τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Αναλυτικά το e-mail:

«Τις απολογίες μου που επικοινωνώ μαζί σου με αυτόν τον τρόπο, έκανα ένα ταξίδι στο Κίεβο, Ουκρανία. και μου έκλεψαν την τσάντα, μαζί με το διαβατήριο και τις πιστωτικές κάρτες που ήταν μέσα.

Η πρεσβεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αφήνοντας με να ταξιδέψω χωρίς το διαβατήριό μου, απλώς πρέπει να πληρώσω για είσιτηριο και να διευθετίσω τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου.

Δυστυχώς για μενα, δε μπορώ να έχω πρόσβαση στα χρήματα μου χωρίς την πιστωτική μου, ήρθα σε επαφή με την τράπεζα, αλλά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να βγάλουν μία νέα.

Σκεφτόμουν να σου ζητήσω να μου δανείσεις μερίκα χρήματα γρήγορα, τα οποία μπορώ να σου επιστρέψω αμέσως μόλις επιστρέψω. Χρειάζομαι 1,850 ευρώ για να καλύψω τα έξοδά μου, είναι αναγκαίο να μπορέσω να πάρω την επόμενη διαθέσιμη πτήση. Μπορώ να σου προωθήσω τις λεπτομέρεις σχετικά με το πως μπορείς να στείλεις τα χρήματα σε μενα.

Παρακαλώ, ενημέρωσέ με αν αυτό είναι εφικτό και ανυπομονώ να σε ακούσω σύντομα!»

Τι δήλωσε ο ίδιος:

Την αποκάλυψη για την απάτη με τα e-mail, που επικαλούνται το όνομά του, αποκάλυψε ο ίδιος ο Κώστας Κουνάλης, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν βρίσκεται στο Κίεβο, αλλά στο… Καστέλι Κισσάμου, ενημερώνοντας τους φίλους του στο FB ότι είναι καλά και ότι τα εν λόγω e-mail είναι απάτη.

Μάλιστα, στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης, κάποιοι φίλοι του Κώστα Κουνάλη στο Facebook σχολιάζουν ότι έχουν λάβει και οι ίδιοι το e-mail.

Η ανάρτησή του:

«Καλημέρα, κάποιος κακόβουλος έχει στείλει ένα μέιλ χρησιμοποιώντας στοιχεία από το λογαριασμό μου στο FB ότι βρίσκομαι στο Κιέβο και έχω ανάγκη από 1850euro. Σας πληροφορώ ότι είμαι στο Καστέλι είμαι μιά χαρά και είναι απάτη αυτό το email. Συγνώμη για την όποια ανησυχία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News