Χανιά

Η Νάνσυ Αγγελάκη υποψήφια για το Δήμο Χανίων

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για Δήμαρχος Χανίων, μετά από 36 χρόνια

Τα ηνία του Δήμου Χανίων θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου η δημοτική σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, επί Δημαρχείας Σκουλάκη, κ. Νάνσυ Αγγελάκη.

Την υποψηφιότητά της για το Δήμο Χανίων ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε Συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τις βασικές της θέσεις, δίνοντας το στίγμα του οράματος της για το δήμο Χανίων.

Η κ. Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε ότι κατέρχεται στις εκλογές του Μαΐου χωρίς κομματικές ταυτότητες, με ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό και με στόχο έναν Δήμο που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

«Mε γνώμονα την προσφορά στον τόπο που μεγάλωσα και εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός ανακοινώνω σήμερα επίσημα την υποψηφιότητά μου για Δήμαρχος Χανίων. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων, στη μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική πορεία μου, για όσα μου έχουν προσφέρει οι άνθρωποι γύρω μου. Αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό, αξίες που προσπαθώ σε κάθε περίπτωση να ανταποδώσω», ανέφερε η κ. Αγγελάκη, στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η κ. Νάνσυ Αγγελάκη είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Χανίων από το 2011. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, καθώς επίσης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο Δήμο Χανίων. Συμμετέχει ως μέλος σε πολλές επιτροπές, ενώ υπηρέτησε για δύο συνεχείς θητείες στον πρώην δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Οι τέσσερις δημοτικές μου θητείες, από τον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, μέχρι και σήμερα, σηματοδοτούν το συνεχές ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ταυτόχρονα σηματοδοτούν και το όραμά μου, να αναλάβουμε με την κοινωνία μας, μια σημαντική ευθύνη: Να οδηγήσουμε μαζί τον Δήμο Χανίων πιο ψηλά, εκεί που του αξίζει. Να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων, τις καθημερινότητας και μη», ανέφερε η ίδια.

Η κ. Αγγελάκη ξεκαθάρισε σήμερα ότι κατεβαίνει ως υποψήφια χωρίς κομματικές ταυτότητες με στόχο να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό με κοινό σημείο αναφοράς την ανιδιοτελή προσφορά.

Όπως τόνισε: «Οι άνθρωποι που με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια, προέρχονται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, έξω από κομματικές ταυτότητες, να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια».

Η Νάνση Αγγελάκη είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια για το Δήμο Χανίων μετά το 1982 όταν είχε κατέλθει η Αλέκα Μαρκογιαννάκη.

Αναλυτικά το βιογραφικό της κ. Αγγελάκη:

Η κ. Νάνσυ Αγγελάκη μεγάλωσε ζει και εργάζεται στα Χανιά. Είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας. Επίσης απασχολείται και με Τουριστικές Επιχειρήσεις.

Είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων από το 2011 έως και σήμερα με την παράταξη του Μανώλη Σκουλάκη.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων από το 2011 έως το 2014 καθώς επίσης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Χανίων το 2014.

Από το 2011 έως και σήμερα συμμετέχει ως μέλος σε πολλές επιτροπές τού Δήμου Χανίων, όπως, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων, και άλλες.

Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου για δυο θητείες, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων του Δήμου Ελ. Βενιζέλου κατά τα έτη 2004-2005 και πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Ελ. Βενιζέλου κατά τα έτη 2004-2006.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια