Χανιά

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο νοσοκομείο Χανίων

Ο Παύλος Πολάκης έκοψε την κορδέλα για το νέο Τμήμα που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών

Το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης παρουσία φορέων και εκπροσώπων του νοσοκομείου.

Ο κ. Πολάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε αρχικά μια σύντομη αναδρομή στα 3 χρόνια παρουσίας του στο Υπουργείο μαζί με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες ανάταξης της δημόσιας υγείας και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «νίκησε η αισιοδοξία της βούλησης» και συνέχισε λέγοντας πως «από το 2015 μέχρι και σήμερα, 17.500 άνθρωποι έχουν αναλάβει υπηρεσία, ενώ σε διαδικασία είναι ακόμα 3.500 θέσεις».

Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τα όσα έπραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις υποστηρίζοντας ότι «το προηγούμενο διάστημα, μέχρι το 2015, είχαμε μια πολιτική επιλογή αποστελέχωσης, υποβάθμισης, καταρράκωσης του δημοσίου συστήματος υγείας».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια όπως είπε συγκεκριμένων ΜΜΕ να αποδημήσουν τα όσα γίνονται στο χώρο της υγείας, αποδίδοντας την στο γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους έκοψε, όπως είπε, 15 εκατομμύρια ευρώ από το ΚΕΛΠΝΝΟ κάθε χρόνο.

Για τη λειτουργία του νέου τμήματος αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο διοικητής του νοσοκομείου, Μηνάς Βουλγαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι μέσω αυτού θα εξυπηρετείται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από την Δυτική Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων θα διενεργούνται πλέον οι παρακάτω εξετάσεις/σπινθηρογραφήματα:

  1. Σπινθηρογράφημα με τομογραφική (SPECT) μελέτη Αιμάτωσης Μυοκαρδίου.

α) Με κόπωση κατά το πρωτόκολλο Bruce.

β) Με φαρμακευτική κόπωση.

γ) Έλεγχος βιωσιμότητας μυοκαρδίου.

  1. Σπινθηρογραφήματα Οστών.

α) Ολοσωματικός έλεγχος και εντοπισμένες στατικές λήψεις.

β) Δυναμικό σπινθηρογράφημα οστών τριών φάσεων.

  1. Σπινθηρογραφήματα Νεφρών.

α) Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών (Νεφρόγραμμα).

β) Δυναμικό σπινθηρογράφημα νεφρών για έλεγχο νεφραγγειακής υπέρτασης μετά την χορήγηση καπτοπρίλης.

γ) Στατικό σπινθηρογράφημα νεφρών (DMSA).

  1. Σπινθηρογράφημα Θυρεοειδούς Αδένα

  2. Σπινθηρογράφημα Παραθυρεοειδών Αδένων.

Το τμήμα έχει στελεχωθεί από 2 πυρηνικούς γιατρούς, ακτινοφυσικό, γραμματέα, χειριστή εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων και νοσηλεύτρια. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια