«Euphoria Resort»: Κόσμημα το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

Χανιά
«Euphoria Resort»: Κόσμημα το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα Χανιά από το ξενοδοχείο της οικογένειας Μαθιουλάκη

Ως μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις της Κρήτης, που έρχεται να αναβαθμίσει το επίπεδο του τουρισμού στα Χανιά, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, θεωρείται το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της εταιρείας “Τομές Ακίνητα Α.Ε.” της οικογένειας Μαθιουλάκη.

Το “Euphoria Resort” βρίσκεται σε μια έκταση 65 στεμμάτων στην περιοχή του Κολυμπαρίου Χανίων, δίπλα στη θάλασσα, και λειτουργεί σαν οικογενειακό ξενοδοχείο. Τα εγκαίνια της υπερπολυτελούς μονάδας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου των Χανίων.

Ο πρόεδρος της “Τομές Ακίνητα Α.Ε.” κ. Μανόλης Μαθιουλάκης έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα που υλοποιήθηκε σε πείσμα των δύσκολων συγκυριών στη χώρα μας, δεδομένου ότι η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2016. Το “Euphoria Resort” ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2018 και στις 11 Μαΐου του 2018 υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες. Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της οικογένειας Μαθιουλάκη δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, ενώ ήρθε να αναβαθμίσει το επίπεδο των τουριστικών υπηρεσιών στη δυτική Κρήτη.

«Προσλήφθηκαν εδώ 285 άτομα προσωπικό, από τα οποία τα 150 ασχολούνταν πρώτη φορά με τον τουρισμό. Και όμως, πήραμε πρώτο βραβείο στην εξυπηρέτηση του προσωπικού. Άρα, λοιπόν, όλα μπορούμε να τα πετύχουμε όταν υπάρχει θέληση», τόνισε ο κ. Μανόλης Μαθιουλάκης.

Στην τελετή των εγκαινίων η αντιπρόεδρος της “Τομές Ακίνητα Α.Ε.” κ. Μαριέττα Μαθιουλάκη ανέπτυξε τη φιλοσοφία στην οποία στηρίχθηκε η επένδυση, τόνισε τη συμβολή όλων όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή της, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Κρήτη στερείται υποστηριχτικών για τον τουρισμό υποδομών.

«Είχαμε ανέκαθεν την πεποίθηση ότι ο τουρισμός, με την έντονη εξωστρέφειά του και εκμεταλλευόμενος ανταγωνιστικά τα φυσικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και του τόπου μας, θα ήταν η μοναδική επενδυτική ευκαιρία που θα μπορούσε να σταθεί σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον», είπε.

Το “Euphoria Resort” είναι δυναμικότητας 700 κλινών, διαθέτει 4 εστιατόρια, πλήρες SPA, κεντρική εξωτερική πισίνα 5 στρεμμάτων και γήπεδα τένις, ενώ σε μια τεράστια έκταση έχουν αναπτυχθεί χώροι για την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς η μονάδα λειτουργεί κυρίως ως οικογενειακή.

«Επιδίωξή μας ήταν να διαφοροποιηθούμε από το άλλο ξενοδοχείο του ομίλου μας, το “Minoa Palace”, οπότε αυτό το κάναμε πιο οικογενειακό. Ήταν κάτι που ήθελαν και οι tour operators, κάτι που έλειπε γενικά από την αγορά, δηλαδή ένα υψηλών υπηρεσιών και ποιότητας οικογενειακό ξενοδοχείο», εξήγησε στη “Νέα Κρήτη” ο διευθύνων σύμβουλος της “Τομές Ακίνητα Α.Ε.” κ. Γιώργος Μαθιουλάκης. Ο ίδιος επισήμανε ότι «ήταν λίγο δύσκολο το timing της απόφασης. Τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά όλα πήγαν καλά».

Σημαντικές παρουσίες: Λαμπερά τα εγκαίνια της μονάδας

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του «για το γεγονός ότι σε εποχές πολλών και ποικίλων κρίσεων υπάρχουν άνθρωποι με τόλμη και με θάρρος, οι οποίοι, κάνοντας τις υπερβάσεις τους την κρίση, τη μεταμορφώνουν σε ευκαιρία».

Το “παρών” στα εγκαίνια έδωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος υπογράμμισε πως, «όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της επένδυσης και πάντα σε σχέση με το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον, τα βήματα γίνονται μπροστά και γίνονται γρήγορα. Και εδώ γίνανε και μπροστά και γρήγορα».

Οι πληρότητες του ξενοδοχείου τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ήταν εντυπωσιακές, φτάνοντας το 90%. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο εντάχθηκε στον Επενδυτικό Νόμο 3908/11, ήταν 41.355.066 ευρώ, όμως η τελική δαπάνη της επένδυσης, μετά και τις πρόσθετες παιδικές εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν υδροψυχαγωγικό πάρκο και κτήριο παιδικού σταθμού, των οποίων η κατασκευή αποφασίστηκε στην πορεία του έργου, ανήλθε τελικά στα 45.500.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News