Χανιά

«Το κρυφό ημερολόγιο του Γκαίμπελς», στα Χανιά

H Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, με αφορμή την Εθνική Επέτειο, παρουσιάζει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεδιπλώνεται την προσωπικότητα του ανθρώπου, που διακατέχεται από φοβερό αντισημιτισμό και φρικιαστικές ιδέες

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το κρυφό ημερολόγιο του Γκαίμπελς» διάρκειας 100’ θα παρουσιάσει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων.

Το φιλμ είναι μία παραγωγή των ZDF και Spiegel TV, σε συνεργασία με το BBC και το History Television Canada, και θα προβληθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων (οδός Ελ. Βενιζέλου αριθμ. 28-32).

Η ταινία, με αυθεντικά στιγμιότυπα από φιλμ της εποχής, βασίζεται αποκλειστικά στο προσωπικό ημερολόγιο του Γιόζεφ Γκαίμπελς, υπουργού Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ και στενού συνεργάτη του Χίτλερ.

Ξεδιπλώνεται ολόκληρη η προσωπικότητα του ανθρώπου, που διακατέχεται από φοβερό αντισημιτισμό και φρικιαστικές ιδέες, που στόχευαν τόσο στην τόνωση του ναζιστικού φρονήματος, όσο και στην οικοδόμηση του μίσους για τον εχθρό και τις πληθυσμιακές ομάδες που οι ναζί προσπάθησαν λυσσαλέα να αφανίσουν από προσώπου γης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Σχόλια