Στα Χανιά η Πρέσβειρα του Ισραήλ

Χανιά
Στα Χανιά η Πρέσβειρα του Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα δήλωσε από τα Χανιά η Ιρίτ Μπεν Άμπα

Η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε οικονομικό, διπλωματικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους, επεσήμανε από τα Χανιά η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Άμπα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια: «Οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πολύ καλές. Απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πολιτικό διάλογο μεταξύ των χωρών μας, υπάρχουν πολλές συνεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο, ανάμεσα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, καλές οικονομικές, αλλά και πολιτιστικές σχέσεις.».

650.000 Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα, το χρόνο

Η διπλωμάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τουριστικό ρεύμα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από το Ισραήλ προς τη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 650.000 Ισραηλινοί τουρίστες που επισκέπτονται  την Ελλάδα  και πολλοί από αυτούς έρχονται σ αυτό το υπέροχο νησί. Και αυτό είναι μέρος της “γέφυρας” συνεργασίας που χτίζεται ανάμεσα στις δύο χώρες.», δήλωσε η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Άμπα.

Το τραγικό τέλος των Εβραίων της Κρήτης

Η Ιρίτ Μπεν Άμπα επισκέφθηκε την εβραϊκή Συναγωγή Έτζ Χαγίμ στην παλιά πόλη των Χανίων, με την αφορμή των εγκαινίων της εικαστικής έκθεσης του κ. Γιώργου Σφουγγάρα.

Στο περιθώριο της εικαστικής έκθεσης στην εβραϊκή συναγωγή στην παλιά πόλη, η Πρέσβειρα του Ισραήλ, μίλησε για την ιστορία των Εβραίων της Κρήτης και για το τραγικό τέλος τους.

«Υπήρχαν περίπου 280.000 Εβραίοι πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το τέλος τους ήταν πολύ τραγικό. Τους έβαλαν όλους σε ένα πλοίο μαζί με αιχμαλώτους πολέμου, υπέθεταν ότι θα τους πήγαιναν στην Αθήνα και από εκεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το πλοίο βομβαρδίστηκε και όλοι οι επιβάτες πέθαναν.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης της έκθεσης «Παραμύθια από την Παλιά Οχυρωμένη Πόλη», κ. Γιώργος Σφουγγαράς, «Δεν είναι μόνο για το τέλος αλλά για την ιστορία ανθρώπων που ήταν μέρος του πολιτισμού μας, έδωσαν κάτι σ αυτή τη χώρα και νομίζω ότι πρέπει να τους θυμόμαστε.».

Τέλος, η πρέσβειρα του Ισραήλ παραβρέθηκε σήμερα και στην εκδήλωση απονομής του Βραβείου του Δικαίου των Εθνών στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News