Χανιά

Έστησε απάτη μέσω διαδικτύου πουλώντας αυτοκίνητο

Πουλούσε αυτοκίνητο από την Αθήνα μέσω αγγελίας σε δύο αλλοδαπούς στην Κίσσαμο, πήρε τα χρήματα και δεν παρέδωσε ποτέ το όχημα στους αγοραστές

Κατάφερε να αποσπάσει από δύο αλλοδαπούς, το ποσό των 4.500 ευρώ χωρίς να τους παραδώσει το όχημα το οποίο πουλούσε μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σε ιστοσελίδα.

Η απάτη, η οποία εξιχνιάστηκε σήμερα, διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Κισάμου και την έστησε ένας 33χρονος άνδρας, ελληνικής καταγωγής από την Αθήνα, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αττικής.

Ο άνδρας, από την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έπεισε τους δύο αλλοδαπούς ηλικίας 18 και 49 ετών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, να του καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν συμφωνήσει, για την αγορά του οχήματος.

Ο δύο αλλοδαποί, στην Κίσσαμο, του κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ στο λογαριασμό που τους υπέδειξε, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε σήμερα (24.10.2018) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος, έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας σε ιστοσελίδα σχετικά με την πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, έπεισε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 18 και 49 ετών μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, να του καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό, μέρος του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, αποσπώντας τους το ποσό των 4.500 ευρώ, για την αγορά του οχήματος, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Κατόπιν τούτου, από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του δράστη και στη συνέχεια, αφού ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου, συνελήφθη το 33χρονος ημεδαπός σήμερα (24.10.2018) το πρωί σε περιοχή της Αττικής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως».

 

Σχόλια