Χανιά

Απομάκρυναν τον γυμναστή που φέρεται να χτύπησε μαθητές δημοτικού

Ο γυμναστής είχε εμπλακεί σε ανάλογες υποθέσεις στο παρελθόν

Απομακρύνθηκε για ένα χρονικό διάστημα από τη θέση του ο γυμναστής που κατηγορείται ότι χτύπησε δύο μαθητές δημοτικού σχολείου των Χανίων, προκαλώντας σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα και ανησυχία στους γονείς.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κ. Μηλιαράκης στο neakriti.gr για το γυμναστή : «απομακρύνθηκε στο πλαίσιο διοικητικής διαδικασίας, εφάρμοσα την ανώτατη διοικητική διαδικασία. Το χρονικό διάστημα που θα απουσιάσει, εξαρτάται από τη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Ο γυμναστής δεν μεταχειρίζεται παιδαγωγικούς τρόπους για να κάνει μάθημα, αλλά αντιπαιδαγωγικούς που καταδικάζω. Ο ίδιος γίνεται αντιπαιδαγωγικός λόγω υπερβάλλοντα ζήλου και αδυναμία διαχείρισης του συνόλου μαθητών μια τάξης και ιδιαίτερα δύσκολων περιπτώσεων».

Είχε εμπλακεί ξανά σε ανάλογες υποθέσεις

Ο γυμναστής έχει εμπλακεί σύμφωνα με πληροφορίες σε ανάλογες περιπτώσεις τρεις φορές στο παρελθόν, αλλά έχει δικαιωθεί. Μάλιστα ενώ του προτάθηκε να ασκήσει διοικητικό έργο, δεν το δέχτηκε.

«Υπήρξε και συμβουλευτική παρέμβαση συμβούλου και του προτάθηκε να τοποθετηθεί σε Λύκειο ώστε να προπονεί μαθητές της γ’ τάξης αλλά δεν το δέχτηκε καθώς θεωρήθηκε από τον ίδιο ότι τον απομονώνουμε», τονίζει ο κ.Μηλιαράκης.

Για το ίδιο θέμα μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV o περιφερειακός διευθυντής κ.Τερζάκης δήλωσε: «είχαμε μια καταγγελία και ένα περιστατικό σε ένα σχολείο όπου είχαμε χειροδικία ενός εκπαιδευτικού. Εμείς από την πλευρά μας με το διευθυντή του σχολείου και με το διευθυντή πρωτοβάθμιας το διερευνούμε και θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν να αποδώσουμε ευθύνες και συνέπειες όπου υπάρχουν . Δεν είναι ευχάριστο περιστατικό, δεν μας χαροποιεί αυτή η εξέλιξη. Έχουμε όλοι μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια