Χανιά

Συνάντηση με αφορμή τα απανωτά κρούσματα κακοποίησης ζώων

Ανησυχία προκαλούν τα απανωτά κρούσματα κακοποίησης ανυπεράσπιστων ζώων σε  Χανιά και Ηράκλειο

Με αφορμή τις τελευταίες κτηνωδίες με θύματα ανυπεράσπιστα ζώα, που έλαβαν χώρα σε Χανιά και Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης υποστράτηγου, κ. Κων. Λαγουδάκη με την πρόεδρο της ΠΦΠΟ κ. Αναστασία Βυσσινού – Μπομπολάκη, ενώ τον Σύλλογο εκπροσώπησε η κ. Ηρώ Λαβεντζάκη.  

Στη συνάντηση των φορέων, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε μεταξύ άλλων να εξιχνιαστούν οι δολοφονίες δια πυροβολισμού δύο αδέσποτων στην περιοχή Πατελάρι και Νεροκούρου.

Επίσης ζητήθηκε και η εξιχνίαση του άλλου στυγερού εγκλήματος στη Γέργερη Ηρακλείου, ενώ με ικανοποίηση άκουσαν τόσο η κ. Λαγουδάκη, όσο και η κ. Βυσσινού - Μπομπολάκη, την πρόθεση του κ. Λαγουδάκη να λάβει μέτρα, τα οποία και τέθηκαν στον διάλογο.

 

Να σταματήσει το απεχθές αυτό έγκλημα

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, συζητήθηκε η έξαρση των δηλητηριάσεων των ζώων συντροφιάς, αδέσποτων και μη, σε πάρα πολλά σημεία της πόλης.

Επίσης αυτό που τέθηκε ήταν η λήψη μέτρων εκ μέρους της Αστυνομίας ώστε να σταματήσει το απεχθές αυτό γεγονός που στέλνει με βασανιστικό τρόπο στο θάνατο δεκάδες ζώα.

Ακόμη ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως η Αστυνομία να εξιχνιάσει τις δολοφονίες δια πυροβολισμού δύο αδέσποτων στην περιοχή Πατελάρι και Νεροκούρου και κατέθεσαν ο, τι στοιχεία είχαν περιέλθει στην αντίληψη των φορέων τους προς αξιοποίηση, αλλά και η εξιχνίαση του άλλου στυγερού εγκλήματος στη Γέργερη Ηρακλείου.

Τέθηκε εκ νέου, ακόμη στο τραπέζι, η αναγκαιότητα συστηματικών ελέγχων εκ μέρους της Αστυνομίας προς τους κηδεμόνες ζώων για το θέμα της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των κατοικίδιων τους στα πλαίσια του περιορισμού της εγκατάλειψης των ζώων, βασική πηγή δημιουργίας των αδέσποτων.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκε ο Στρατηγός για την απροθυμία των Δήμων Χανίων, Πλατανιά και Κισσάμου να προχωρήσουν σε συστηματικές και συνεχείς στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

Η διενέργεια μέσα στον Δεκέμβρη μιας Ημερίδας της ΕΛ.ΑΣ και της Ομοσπονδίας με θέμα «Οι κακοποιήσεις των ζώων προθάλαμος ενδοοικογενειακής βίας», προτάθηκε εκ μέρους των φορέων, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τους απασχόλησε και η καλύτερη ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ στα θέματα αρμοδιότητάς της όσον αφορά τα ζώα.«Οι φορείς μας δηλώνουν την ικανοποίησή τους για τα ευήκοα ώτα εκ μέρους του κ. Λαγουδάκη και αναμένουν την υλοποίηση των όσων ελέγχθησαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Φ.Σ. Χανίων "Η Προστασία των ζώων".

Τέλος ειδική αναφορά έκαναν προς τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης για τους Αστυνομικούς Γεώργιο Κελαϊδή και Σπανουδάκη Σπύρο για τον επαγγελματισμό και της ευαισθησία τους σε πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων, τους οποίους και δημόσια συγχαίρουν.

 

 

 

 

 

Σχόλια