Χανιά

Σοκ από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κτηνωδίας στα Χανιά

Μπαράζ δηλητηριάσεων με φόλες κυρίως σε περιοχές που υπάρχουν πολλά αδέσποτα στα Χανιά - Διαστάσεις και μεγάλη ανησυχία προκαλεί το φαινόμενο, με τις φιλοζωικές να μιλούν για διεθνή δυσφήμιση της Κρήτης

Κακοποιήσεις αδέσποτων σκυλιών, δηλητηριάσεις, εγκατάλειψη, ακόμη και πυροβολισμοί με θύματα ανυπεράσπιστα ζώα, συνθέτουν τη στάση σημαντικής μερίδας της κοινωνίας της Κρήτης. Στα Χανιά το φαινόμενο των δηλητηριάσεων παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πριν από λίγες ημέρες Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες με την βοήθεια του ειδικού σκύλου, εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα σε περιοχές του Ακρωτηρίου ενώ κτηνίατρος των Χανίων έκανε γνωστό πως υπάρχουν φόλες σε σημεία του κεντρικού δρόμου που οδηγεί προς τους Αγίους Αποστόλους. Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν και για την περιοχή της Χρυσής Ακτής.

Αποκορύφωμα της ακραίας συμπεριφοράς σε βάρος αθώων σκυλιών είναι οι πυροβολισμοί, με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη να προκαλούν έντονη ανησυχία και κατακραυγή όχι μόνο από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά από το σύνολο της υγιούς κοινωνίας.

Ο δήμος Πλατανιά έχει υπογράψει σύμβαση με κτηνίατρο επιχειρώντας με στειρώσεις να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων. Ταυτόχρονα εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το δήμο από Χανίων.

Τις επόμενες ημέρες η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη για το γεγονός ότι τα φαινόμενα των κακοποιήσεων και δηλητηριάσεων τείνουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

 

 

Σχόλια