Χανιά

Ελεύθερος ο 60χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον κτηνοτρόφο

Πυροβόλησε τον 63χρονη, αντί για την κατσίκα που του ζήτησε ο φίλος του

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 63χρονο κτηνοτρόφο από τα Χανιά που τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετική καραμπίνα όταν ζήτησε από τον φίλο του να πυροβολήσει μια κατσίκα από το κοπάδι του και τελικά βρέθηκε ο ίδιος χτυπημένος.

Ο 60χρονος φίλος του, συνταξιούχος του δημοσίου, ομολόγησε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ότι πυροβόλησε κατά λάθος το θύμα.

Συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη που είχε η ενέργεια του να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο φίλο του, ο 60χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Χανίων ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Το θύμα είχε αναπηρία στο χέρι και ζήτησε από τον 60χρονο να πάει μαζί του στο ποιμνιοστάσιο του που βρίσκεται σε δύσβατη τοποθεσία μεταξύ Βάμου και Γαβαλοχωρίου για να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 60χρονος, πρώτος πυροβόλησε ο άτυχος κτηνοτρόφος, όμως δεν πέτυχε το ζώο και τότε του ζήτησε να πυροβολήσει εκείνος. Λίγο μετά ο 63χρονος έπεσε αιμόφυρτος και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ήταν όμως ήδη αργά.

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων, εξέταζαν από την πρώτη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα.

Από τη νεκροψία νεκροτομή που διενήργησε στη σωρό του άτυχου κτηνοτρόφου ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, προέκυψε ότι το θύμα είχε βληθεί από μακρινή απόσταση στην κοιλιά και στο μηρό.

Σχόλια