Χανιά

Αθώος ο Παύλος Πολάκης για την υπόθεση της προβλήτας

Πρωτοβάθμια είχε κριθεί ένοχος ο αναπληρωτής υπουργός

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε σήμερα στο Εφετείο Χανίων η υπόθεση της προβλήτας στα Μάρμαρα Σφακίων, με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Σφακίων και νυν αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο Παύλος Πολάκης κρίθηκε αθώος για την υπόθεση. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η παρέμβαση του τότε στην μοναδικής ομορφιάς παραλία των Μαρμάρων , συνέβαλε αφενός στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Χανίων ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι παρέκαμψε της γραφειοκρατικές διαδικασίες χάριν της επίσπευσης του έργου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο νυν δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της προβλήτας στις επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητών.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον κ. Πολάκη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή. Σημειώνεται ότι από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού αναφέρεται ότι η παρέμβαση που είχε γίνει στο λιμανάκι των Μαρμάρων έγινε με φυσικά υλικά, τετραπλασιάζοντας μάλιστα την επισκεψιμότητα τόσο της εν λόγω παραλίας, όσο και του φαραγγιού της Αράδαινας.


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, μετά την ολοκλήρωση του έργου, οι περιηγητές μπορούν να επιβιβάζονται σε πλωτά μέσα στην έξοδο του φαραγγιού με ασφάλεια. «Στο Εφετείο θα επαναξιολογηθεί (σ.σ. η παρέμβαση που είχε γίνει), αλλά στις συνειδήσεις των Χανιωτών η “ετυμηγορία” έχει εδώ και χρόνια εκφραστεί με τον πιο θετικό τρόπο!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες.

Σχόλια