default-image

Δασκαλάκης εναντίον Αρναουτάκη για το μνημείο στην Κάντανο

Κρήτη
Δασκαλάκης εναντίον Αρναουτάκη για το μνημείο στην Κάντανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα καλά έχει μπει στο στόχαστρο του πρώην δημάρχου Καντάνου, Ευτύχη Δασκαλάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εναντίον του οποίου απευθύνει για δεύτερη φορά επιστολή με πολλές αιχμές. Η νέα επιστολή του κ. Δασκαλάκη αφορά στη δημιουργία Χώρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Καντάνου και όχι Μουσείων, όπως σχεδιαζόταν παλαιότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Με λύπη μου διάβασα στον τοπικό Τύπο μια λιτή ανακοίνωση υπογραφής, από τον περιφερειάρχη Κρήτης, τεχνικού δελτίου για τη δημιουργία Χώρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Καντάνου που θα δημιουργηθεί στο Δημαρχείο Καντάνου-Σελίνου, η οποία “γεννά” εύλογα ερωτήματα για την υιοθέτηση μιας τέτοιας κατεύθυνσης του Δήμου, από τον περιφερειάρχη.

Η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων του Ολοκαυτώματος είχε προσδιοριστεί μέσω δημιουργίας δύο μουσείων αντάξιων της σημασίας και βαρύτητάς του στον πολιτισμό της Ελλάδος. Είχε εφαρμοστεί από δύο προηγούμενες δημοτικές Αρχές (2013, δήμαρχος Δασκαλάκης Ευ. - 2014, δήμαρχος Δερμιτζάκης Γ.) και είχε ενταχθεί στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013. Παράλληλα αγοράστηκε έναντι 140.000 ευρώ κτήριο στην Κάντανο για τον σκοπό αυτό.

Σήμερα βλέπουμε, μέσω των προτάσεων της τωρινής δημοτικής Αρχής και την υιοθέτηση αυτών από τον περιφερειάρχη, την υποβάθμιση των γεγονότων του Ολοκαυτώματος, των αγώνων και των θυσιών των αγωνιστών μας. Με τέτοιου είδους αποφάσεις που παίρνονται ανερυθρίαστα και αδιάφορα, θα καταντήσουν να προβάλλουν το Ολοκαύτωμα των μαρτυρικών πόλεων στα περίπτερα της ΔΕΘ και στα πανηγύρια.

Καιρός οι πολιτιστικοί φορείς να επέμβουν δραστικά και συντονισμένα σε κάθε ενέργεια που αναδεικνύει, ή, όπως τώρα, υποβαθμίζει τη σημασία της κουλτούρας και του πολιτισμού στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου.

Καιρός να επιδείξουν οι “άρχοντες” του τόπου μας την ανάλογη σοβαρότητα του ρόλου τους και την αντιμετώπιση των αιματοβαμμένων αγώνων των ηρώων μας με σεβασμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News