Στο μοιραίο ασανσέρ που μπήκε η άτυχη Αλέκα, σήμερα ο ιατροδικαστής

Κρήτη
Στο μοιραίο ασανσέρ που μπήκε η άτυχη Αλέκα, σήμερα ο ιατροδικαστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «γειτονιά των αγγέλων» πλέον η πανέμορφη κοπέλα - Βαρύ πένθος στο Αγρίνιο

Στον τόπο της τραγωδίας, σε ανελκυστήρα ξενοδοχείου, στον Σταυρό Ακρωτηρίου στα Χανιά ,εκεί όπου η 20χρονη Αλέκα πριν από δύο εβδομάδες είχε βρεθεί χωρίς αισθήσεις, και τελικά προχθές έχασε τη ζωή της, αναμένεται σήμερα ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, με κλιμάκιο της αστυνομίας.

Μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης δήλωσε ότι η Αστυνομία έχει ήδη σφραγίσει το ασανσέρ του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της η 20χρονη.

Η επίσκεψη του κ. Παπαδομανωλάκη, θα γίνει προκειμένου ο ιατροδικαστής να προβεί σε αυτοψία του χώρου, πριν συντάξει το τελικό του πόρισμα.

«Χρειάζεται προσεκτική διερεύνηση και σε δεύτερο χρόνο. Γι’ αυτό θέλω να μεταβώ και στο σημείο που έγινε το συμβάν. Να δω τον χώρο του ανελκυστήρα», είχε επισημάνει στο Ράδιο 98,4, ενώ να σημειωθεί, ότι την επίμαχη υπόθεση παρακολουθεί από κοντά και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Η Αλέκα από το Αγρίνιο, οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία χθες, με την οικογένεια της να την αποχαιρετά σε κλίμα οδύνης και πένθους και δίχως ουδείς να μπορεί να πιστέψει ακόμη ότι ο δικός τους άνθρωπος, η Αλέκα τους έφυγε για τη «γειτονιά των αγγέλων».

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος της Αλέκας –Ασφυξία και όχι ανακοπή η πιθανότερη αιτία

Πλήρης ανατροπή προέκυψε αναφορικά με τα αίτια που στοίχισαν τη ζωή στην 20χρονη Αλέκα από το Αγρίνιο, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει υπάρξει πλήρης ανατροπή.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία “έσβησε” τελικά προχθές Τετάρτη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φαίνεται ότι έχασε τη ζωή της έπειτα από εργατικό ατύχημα - και όχι από παθολογικά αίτια, που ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα το επικρατέστερο “σενάριο” - οι συνθήκες του οποίου διερευνώνται ακόμα...

Στο μεταξύ, η 20χρονη, που έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή, κηδεύτηκε χθες στη γενέτειρά της, στο Αγρίνιο.

Όπως ανέφερε μιλώντας χθες στο Ράδιο 98,4 αλλά και στην ΚΡΗΤΗ TV ο ιατροδικαστής Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο ίδιος έχει αποκλείσει - σε μεγάλο βαθμό - τα παθολογικά αίτια, και - σίγουρα - την εγκληματική ενέργεια.

«Από μια πρώτη εξέταση, μακροσκοπική, με γυμνό μάτι, φαίνεται ότι μπορώ να αποκλείσω παθολογικά αίτια σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η εγκληματική ενέργεια. Αποκλείω σίγουρα την εγκληματική ενέργεια. Αυτό που μένει είναι να βρούμε τι οδήγησε στην εγκεφαλική νέκρωση», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι μεγάλη η πιθανότητα ο θάνατος της αδικοχαμένης Αλέκας να προήλθε από ασφυξία.

«Υποθέτω με μεγάλη πιθανότητα ότι πρόκειται για κάποιο ασφυκτικό θάνατο, όπως λέμε», επισήμανε ο ιατροδικαστής, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο «σημαίνει ότι μπορεί κάποιο ρούχο (σ.σ. της κοπέλας) να πιάστηκε, να περιτυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό, να έγινε απαγχονισμός όπως λέμε, σαν ατύχημα, ή να σφηνώθηκε (σ.σ. η 20χρονη) με τον θώρακα σε στενό σημείο και αυτό να προκάλεσε ασφυξία θέσεως».

Εξάλλου, ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης τόνισε ότι το εν λόγω ενδεχόμενο είναι πολύ σπάνιο, ωστόσο κάποιες φορές συμβαίνει.

Με λίγα λόγια, είναι πολύ πιθανό, από την ασφυξία που πιθανότατα προκλήθηκε στην άτυχη κοπέλα, ο εγκέφαλός της να μην οξυγονώθηκε για πάνω από 6-7 λεπτά (που αποτελεί και το όριο), με αποτέλεσμα να νεκρωθεί.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν, κάνοντας λόγο για εργατικό ατύχημα. «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά θρηνούμε ένα θύμα... Απ’ ό,τι αποδεικνύεται από την ιατροδικαστική εξέταση, είναι εργατικό ατύχημα.

Έτσι κι αλλιώς, είναι εργατικό ατύχημα γιατί έγινε στον χώρο εργασίας της», είπε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο κ. Μανωλικάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News