Πλήθος λαού στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου

Χανιά
Πλήθος λαού στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αδιαχώρητο επικράτησε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή των θυρανοίξιων στο Σηρικάρι Χανίων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Η τελετή των θυρανοιξίων πραγματοποιήθηκε προεξάχοντος του Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Βαρθολομαίου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθος πιστών. 

Από αργά το μεσημέρι της Τρίτης περιμετρικά του ναού βρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί, προκειμένου να παραβρεθούν στα θυρανοίξια, αλλά και να λάβουν την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ταυτόχρονα, στο σημείο υπήρξε ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Ακολούθησε η επίσκεψη του παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, όπου πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του ιδρύματος.

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ

Το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου κειμηλιαρχίου του μοναστηριού.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη σε γνωστό ξενοδοχείο του Κολυμπαρίου όπου και θα καταλύσουν οι εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών.

Στις πέντε και μισή το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και διαλογικής πορείας της Ακαδημίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις έντεκα το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου θα βρεθεί στα Σφακιά για να παραστεί στην εκδήλωση ανακήρυξης του Καλλικράτη σε μαρτυρικό χωριό. Στη συνέχεια σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της περιοχής ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σφακίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News