Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κρήτη για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ

Κρήτη
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κρήτη για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Κρήτη υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το πρωί το αεροσκάφος που μετέφερε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων. 

Ιεράρχες της Κρήτης υποδέχτηκαν με θέρμη τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει για την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης τόνισε ότι από το έργο της εκπέμπεται το μήνυμα και η μαρτυρία της ορθοδοξίας.

Αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της Φιλοξενίας της Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών πριν από δύο χρόνια στα Χανιά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Νωρίς το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι πραγματοποιήθηκε η Σύναξη των Εταίρων της . Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα συμμετάσχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Στις εκδηλώσεις που τιμά με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχουν επίσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος , ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος καθώς και εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ελλάδας ,της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την επέτειο των πενήντα ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα κορυφωθούν αύριο το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Κολυμπάρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News