Αποχαιρέτησαν τον πρώην Δήμαρχο Βάμου

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν τον πρώην Δήμαρχο Βάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη έχει προκαλέσει στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη ο θάνατος του πρώην δημάρχου Βάμου. Ο Γιάννης Χατζηδάκης πρόσφερε πολλά στην ανάπτυξη της περιοχής του Βάμου, όπου υπηρέτησε ως δήμαρχος από το 1983 έως το 2002.

O εκλιπών είχε διατελέσει δήμαρχος του πρώτου καποδιστριακού Δήμου Βάμου, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και θεωρούταν σπουδαία μορφή των αυτοδιοικητικών για τη δυτική Κρήτη, ενώ είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ τη διετία 2003-2005. “Έφυγε” σε ηλικία 89 ετών και κηδεύτηκε χθες.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ Κρήτης και ο πρόεδρός του Αθανάσιος Αθανασόπουλος, αναφέροντας: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Γιάννη Χατζηδάκη, ενός σπουδαίου ανθρώπου της κοινωνίας μας.

Ο Γιάννης Χατζηδάκης υπηρέτησε ακάματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσφέροντας τα μέγιστα για τον τόπο του. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης (2003-2005) και αγάπησε το Θέατρο και τους ανθρώπους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη μνήμη του, να καταθέσει χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του Προγράμματος Βοήθειας κατ’ Οίκον του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία”».

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του π. δημάρχου Βάμου Γιάννη Χατζηδάκη, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. «Η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης ως κοινοτάρχης και δήμαρχος Βάμου, αποτελεί παρακαταθήκη για τα νεότερα στελέχη της, καθώς χαρακτηριζόταν πάντα από μαχητικότητα και πρωτοποριακές ιδέες, προς όφελος του τόπου του, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι γιορτές πολιτισμού που είχε καθιερώσει στον αγαπημένο του Βάμο θα τον θυμίζουν πάντα», σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News