Με τιμές Αρχηγού Κράτους υποδέχονται τα Χανιά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Χανιά
Με τιμές Αρχηγού Κράτους υποδέχονται τα Χανιά τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη είναι έτοιμη να καλωσορίσει τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης γύρω στις 11 το πρωί.

Στη συνέχεια ο Παναγιότατος, με την πολυπληθή συνοδεία του,  θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι όπου θα γίνει η Σύνοδος των Εταίρων της Ακαδημίας.

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας  έφτασαν στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων οι πρώτοι εκπρόσωποι εκκλησιών που θα συμμετάσχουν στις διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου με αφορμή την επέτειο των πενήντα ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ανάμεσα τους, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ρουμανίας και της Πολωνίας καθώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αργά τη νύχτα αναμένεται και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα φτάσει στα Χανιά στις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης στο Συρικάρι  Κισάμου, θα τελεστούν τα θυρανοίξια του ιερού ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή στην οποία θα προεξάρχει ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης.

Στις επτά το απόγευμα, ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του ιδρύματος.

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της ΟΑΚ

Το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του νέου κειμηλιαρχίου του μοναστηριού.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη σε γνωστό ξενοδοχείο του Κολυμπαρίου όπου και θα καταλύσουν οι εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών.

Στις πέντε και μισή το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο μεγάλο αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας και διαλογικής πορείας της Ακαδημίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις έντεκα το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου θα βρεθεί στα Σφακιά για να παραστεί στην εκδήλωση ανακήρυξης του Καλλικράτη σε μαρτυρικό χωριό. Στη συνέχεια σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο της περιοχής ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σφακίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News