Χανιά

Ζητούν μέτρα για την προστασία των νόμιμων αποσταγματοποιών ρακής

Προβληματισμός για την παράνομη λειτουργία αποστακτηρίων – Από αύριο οι άδειες απόσταξης ρακής από το Τελωνείο Χανίων

Την προστασία των μικρών παραγωγών τσικουδιάς και τη θέσπιση ενός καθεστώτος που θα σέβεται την κοινοτική νομοθεσία και θα παρέχει στην Ελλάδα αντίστοιχες με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη εξαιρέσεις διασφάλισης παραδοσιακών εθνικών προϊόντων, ζητούν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί.

 «Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με τον καινούριο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και μας έχει υποσχεθεί ότι θα βελτιωθούν», ανέφερε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Χανίων κ. Γιώργος Σταματάκης.

Ο πρόεδρος των παραδοσιακών αποσταγματοποιών Χανίων και μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αποσταγματοποιών Γιώργος Σταματάκης επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νομικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής νόμιμου ποιοτικού προϊόντος. 

«Αυτό που μένει είναι να λυθεί το θέμα με την οινοποίηση να γίνουν τα οινοποιία… να μπορεί ο κόσμος να πίνει ωραία φτηνή και καθαρή τσικουδιά», τονίζει.

Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη 68χρονου σε περιοχή του δήμου Πλατανιά στα Χανιά που λειτουργούσε παράνομα αποστακτήριο, ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών τονίζει την ανάγκη ελέγχων, καταγγέλλοντας τη χύμα διακίνηση.

«Εδώ μιλάμε για παράνομα καζάνια χωρίς άδεια… με λειτουργία εκτός περιόδου. Δεν πρέπει να συγχέουμε τους ευκαιριακούς», ανέφερε ο κ. Σταματάκης.

Από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου αρχίζει στο Τελωνείο Χανίων η υποβολή των αιτήσεων για έκδοση αδειών απόσταξης ρακής. Δηλώσεις παραγωγής θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών στο πρώην δημαρχείο Σούδας.

 

Σχόλια