Επιχείρηση διάσωσης τουριστών στην Αγία Ρουμέλη με αίσιο τέλος

Χανιά
Επιχείρηση διάσωσης τουριστών στην Αγία Ρουμέλη με αίσιο τέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τουρίστες ακολουθούσαν το μονοπάτι Ε4 αλλά έχασαν τον προσανατολισμό τους στην Αγία Ρουμέλη

Αίσιο τέλος είχε η παράτολμη απόφαση δύο Ιταλών τουριστών να διασχίσουν μονοπάτι της Αγίας Ρουμέλης λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

Το ζευγάρι των Ιταλών αποφάσισε να διασχίσει με τους φακούς του λίγο μετά τις 8 το βράδυ μονοπάτι της Αγίας Ρουμέλης.

Το παράτολμο ζευγάρι με κίνδυνο τη ζωή του ξεκίνησε από τη Σούγια όπου διέμενε και πήγε στην Αγία Ρουμέλη. Λίγο πριν φτάσουν στην Αγία Ρουμέλη και συγκεκριμένα στην περιοχή Μασχάλη, αποπροσανατολίστηκαν.

Κάτοικοι της περιοχής, μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννη Τζατζιμάκη, για άλλη μία φορά έσπευσαν να βοηθήσουν, ξένους που δεν γνωρίζουν την περιοχή και τολμούν να διασχίσουν τα επικίνδυνα μονοπάτια της Αγίας Ρουμέλης. 

Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός για άλλη μία φορά καθώς το σημείο που έχασαν τον προσανατολισμό τους είναι απόκρημνο και επικίνδυνο, καθώς και το γεγονός ότι συνέβη βράδυ και καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.  

Ωστόσο και ενώ είχε κληθεί κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, οι κάτοικοι μαζί με τον πρόεδρο τους εντόπισαν και τους επέστρεψαν πίσω.

Το ζευγάρι των Ιταλών είναι καλά στην υγεία του.

Από την πλευρά τους τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και ο πρόεδρος εξέφρασαν την αγανάκτησή τους. Η ανησυχία τους είναι μεγάλη όπως είπε ο πρόεδρος στο neakriti.gr, καθώς τέτοιου είδους γεγονότα καταγράφονται συχνά, με τους ίδιους να καλούνται να παρέμβουν.

Ο κ. Τζατζιμάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας αγροτικού δρόμου στην περιοχή, αίτημα το οποίο έχει τεθεί εδώ και καιρό προς τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και τον Φορέα Διαχείρισης Λευκών Ορέων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσβαση στην Αγία Ρουμέλη μπορεί να έχει κανείς μόνο από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση διάσωσης να είναι δύσκολη λόγω συνθηκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News