Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στα Χανιά

Χανιά
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονο το ενδιαφέρον εταιρειών κρουαζιέρας - Σε ανοδική τροχιά η κρουαζιέρα στα Χανιά

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την κρουαζιέρα στα Χανιά καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο, το λιμάνι της Σούδας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που κατέγραψε αύξηση των αφίξεων.

Ανοδική τάση αναμένεται και για το 2019 με κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας να έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Μπουντρογιάννης παρουσίασε στοιχεία που αποτυπώνουν το θετικό ρεύμα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για τον σχετικά νέο για τα Χανιά θεσμό του τουρισμού κρουαζιέρας. 

Τις 150.000 αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος της σεζόν ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας με τον αριθμό των πλοίων που έχουν μέχρι στιγμής καταπλεύσει στο λιμάνι της Σούδας να φτάνει τα εξήντα ένα. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι έκτακτες αφίξεις λόγω καιρικών συνθηκών. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη Τετάρτη ελλιμενίστηκαν τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σούδας.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων αποδίδει τη θετική πορεία της κρουαζιέρας στις επαφές που γίνονται στο εξωτερικό, αλλά και στο επίπεδο του λιμανιού της Σούδας. «Εκτιμώ ότι η αύξηση σχετίζεται με το γεγονός ότι το λιμάνι μας είναι από τα ασφαλέστερα της Μεσογείου τόσο από άποψη καιρικών συνθηκών όσο και από άποψη μέτρων ασφαλείας» σημείωσε ο κ. Μπουντρογιάννης. 

Στην Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας αλλά και στην 53η Γενική Συνέλευση των μελών της Medcruise που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Λισαβόνα εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρίες του κλάδου για ένταξη του λιμανιού της Σούδας στους σταθμούς προσέγγισης τους την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων το 2019 113 κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματίσει να καταπλεύσουν  στο λιμάνι της Σούδας με τον αριθμό των επιβατών που θα μεταφέρουν να ξεπερνά τις 200.000. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Φεβρουάριο ενώ η τελευταία άφιξη για το 2019 φαίνεται ότι θα είναι τον Δεκέμβριο.

Νέος επιβατικός σταθμός στο λιμάνι της Σούδας

Η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στα Χανιά απαιτεί και αναβάθμιση των υποδομών. Για το λιμάνι της Σούδας έχει ήδη δρομολογηθεί η δημιουργία νέου επιβατικού σταθμού συνολικής έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων καθώς και επέκταση της προβλήτας Αδρίας. Παρεμβάσεις θα γίνουν μέσα στο επόμενο χρόνο και σε μικρότερα λιμάνια των Χανίων. Όπως ανακοινώθηκε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οκτώ λιμενικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 830.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News