Έρχεται υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός στα Χανιά

Χανιά
Έρχεται υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεμελιώθηκε ένας από τους μεγαλύτερους βρεφονηπιακούς σταθμούς στα Χανιά.

Αύξηση των θέσεων βρεφών και προνηπίων από το 2020 υπόσχεται ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκευάζεται από το δήμο Χανίων στην περιοχή του Καλυκά. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη δομή στην πόλη και εκτιμάται ότι θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών δεκάδων οικογενειών που σήμερα μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε πριν από τουλάχιστον δέκα χρόνια, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό του 1,6 εκατομμυρίου ευρώ και εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωση του θα μπορεί να απορροφήσει περισσότερα από τα μισά παιδιά που σήμερα δεν γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου Χανίων κατασκευάζεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και ο στεγασμένος χώρος του θα φτάσει τα 600 τετραγωνικά μέτρα. Θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας πενήντα προνηπίων και δώδεκα βρεφών. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του είναι τα δύο χρόνια ωστόσο από τη δημοτική αρχή εκφράζεται η πεποίθηση ότι θα μειωθεί στον ενάμιση χρόνο.

«Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας στο κομμάτι των βρεφονηπιακών σταθμών, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Οι μητέρες έχουν ανάγκη να δουλεύουν, οι οικογένειες έχουν ανάγκη να στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία και σταθμούς ώστε να κοινωνικοποιούνται και να εκπαιδεύονται και εμείς ως Δήμος Χανίων κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Στο μεταξύ, η αξιοποίηση της δυνατότητας που ο νόμος παρέχει για φοίτηση των νηπίων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών έδωσε φέτος στο δήμο την ευκαιρία να αυξήσει το αριθμό των βρεφών στους σταθμούς του ΔΟΚΟΙΠ. Παρ όλα αυτά και φέτος μεγάλος αριθμός παιδιών έμεινε εκτός των δημοτικών παιδικών σταθμών στα Χανιά, μπαίνοντας στη λίστα των επιλαχόντων, με τις ανάγκες χρόνο με το χρόνο να αυξάνονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News