Χανιά

Οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Κύπρου και Αλβανίας στην Κρήτη για τα 50 χρόνια ΟΑΚ

Λαμπροί εορτασμοί στις αρχές Οκτώβρη

Ολοένα και αυξάνονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Κρήτη για τους στους εορτασμούς των 50 χρόνων από την ίδρυση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης:

"Την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17.30 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΟΑΚ, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωσις για τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής μαρτυρίας του Ιδρύματος στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, με τη συμμετοχή και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, εκπροσώπων των λοιπών Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος έχει αποδεχθεί τη σχετική πρόσκληση. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Μάρκος Μπόλαρης Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Θρησκευμάτων.

Καλούνται οι φίλοι της ΟΑΚ όπως μετέχουν της μεγάλης αυτής χαράς του Ιδρύματος και του τόπου μας.

Παράκληση όπως η προσέλευσις ολοκληρωθεί πριν από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη μεγάλη αίθουσα εξαιτίας της πληρότητας του χώρου, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στη μικρή αίθουσα και τους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Εκφράζουμε και από τη θέση αυτή τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φίλων της ΟΑΚ, και όλως ιδιαιτέρως των κατοίκων της περιοχής Κολυμβαρίου".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια