Χανιά

Βαριές διώξεις για το τσιγαράδικο με το 1 εκατoμμύριο πακέτα στην Παλαιόχωρα

Στην Εσιαγγελία η υπόθεση μετά την ομηρία των 6 ναυτικών

Μετά από προκαταρκτική έρευνα που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε κακουργηματικές διώξεις σε βάρος οκτώ ατόμων για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων που είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2016 όταν εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πακέτα τσιγάρα σε Ουκρανικό πλοίο νότια της Παλαιόχωρας. 

Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν σε λαθρεμπορία  και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ήδη η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή και η έρευνα για την υπόθεση του τσιγαράδικου συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι από το Νοέμβριο του 2016 οπότε και το Ουκρανικό πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, οι έξι ναυτικοί και ο καπετάνιος, βρίσκονταν  υπό περιορισμό περιμένοντας την ολοκλήρωση της έρευνας.

Τον περασμένο Ιούνιο μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών και των ουκρανικών αρχών, δόθηκε τέλος στο καθεστώς ομηρίας των έξι ναυτικών ενώ στην Παλαιόχωρα παρέμεινε υπό κράτηση ο καπετάνιος.

Πολλές από τις κούτες του λαθραίου εμπορεύματος που βρέθηκε στο Ουκρανικό πλοίο, έφεραν τη σήμανση ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

 

 

 

Σχόλια