Στην τελική ευθεία η ονοματοθεσία της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Χανιά
Στην τελική ευθεία η ονοματοθεσία της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μητσοτάκη θα έχει λάβει το όνομά του τέως πρωθυπουργού η οδός Ακρωτηρίου

Μέχρι την ημέρα που συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ονοματοθεσίας τμήματος της οδού Ακρωτηρίου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση - ενόψει του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου - του ίδιου του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα το τμήμα της οδού Ακρωτηρίου, το οποίο θα λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διέρχεται μπροστά από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο τρίτος Χανιώτης Έλληνας πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η εισήγηση του Δημάρχου Χανίων:

«Εισηγούμαι την έγκριση της μετονομασίας τμήματος της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σύμφωνα με την υπ’αριθμ 12/2017 εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων και την υπ’αριθμ 13/2018 θετική γνωμοδότηση της επιτροπής για την ονομασία και μετονομασία οδών και πλατειών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Όπως υποστήριξα από την αρχή αυτής της διαδικασίας, είναι μια οφειλόμενη τιμή σε ένα διακεκριμένο τέκνο των Χανίων.

Ο Κων/νος Μητσοτάκης υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας μας, έφθασε να την υπηρετήσει από το αξίωμα του πρωθυπουργού, ενώ υπήρξε ο τρίτος με καταγωγή από τα Χανιά πρωθυπουργός, από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Η τοπική κοινωνία μας, οφείλει να αναγνωρίσει την προσφορά του και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στην μνήμη του, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, διότι αυτό περιποιεί τιμή για την ίδια την κοινωνία μας.

Η μετονομασία τμήματος της οδού Ακρωτηρίου, που διέρχεται μπροστά από την οικία που γεννήθηκε και έζησε τα νεανικά του χρόνια ο Κων/νος Μητσοτάκης, είναι σωστό να λάβει το όνομά του.

Θεωρώ ότι ο Δήμος Χανίων πράττει πολύ ορθά και στον σωστό χρόνο, ώστε η ονοματοθεσία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18/10/2018, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του τέως πρωθυπουργού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News