Έτοιμα προς πώληση χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Χανιά
Έτοιμα προς πώληση χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στα Χανιά

Χιλιάδες λαθραία πακέτα με τσιγάρα, αλλά και συσκευασίες καπνού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατάστημα στα Χανιά κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων μπήκαν μέσα στην επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονου αλλοδαπού και διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν 89 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Δύο αλλοδαποί, ένας 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος και ένας 30χρονος ως υπάλληλος, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διέθεταν προς πώληση τα παράνομα τσιγάρα και τον καπνό. Ο 61χρονος ιδιοκτήτης δε βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και αναζητείται από τις αρχές.

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κοντά στο κατάστημα, αλλά και στο σπίτι του 31χρονου κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.878 πακέτα τσιγάρα και 500 συσκευασίες καπνού τα οποία επίσης στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Οι ποσότητες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν στο Τελωνείο Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο 31χρονος και ο 30χρονος θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Εις βάρος του 61χονου αλλοδαπού θα σχηματιστεί δικογραφία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (17.09.2018) το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 31 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, χθες (17.09.2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονου αλλοδαπού.

Κατά την διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος και ο 30χρονος ως υπάλληλος, διέθεταν προς πώληση 89 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησαν έρευνες σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες κοντά στο εν λόγω κατάστημα και στην οικία του 31χρονου κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3.878 πακέτα τσιγάρα και 500 συσκευασίες καπνού τα οποία επίσης στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ανωτέρω ποσότητα τσιγάρων και καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News