Αποφάσισε να... «παρατήσει» το σχολείο η δασκάλα στη Γαύδο

Χανιά
Αποφάσισε να... «παρατήσει» το σχολείο η δασκάλα στη Γαύδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να… αφήσει το σχολείο αποφάσισε η δασκάλα που είχε διοριστεί στο Ακριτικό νησί της Γαύδου

Χωρίς δασκάλα έμειναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Γαύδου, έπειτα από την απόφαση της δασκάλας να εγκαταλείψει τη θέση της.

Η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, η οποία ξεκίνησε τη διδασκαλία στο Δημοτικό Σχολείο του Ακριτικού νησιού την περασμένη Τετάρτη, μια ημέρα μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, σήμερα εγκατέλειψε τη θέση της.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Δήμαρχος Γαύδου, κ. Γκέλη Καλλίνικου, σε δημοσίευσή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, η δασκάλα εγκατέλειψε τη θέση της χωρίς να ενημερώσει το Δήμο, την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ή τους γονείς των μαθητών.

Όπως ανέφερε η κ. Καλλίνικου στο neakriti.gr, αύριο θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου.

Αναλυτικά η δημοσίευση της Δημάρχου Γαύδου, κ. Γκέλης Καλλίνικου:

«Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικων νησιων στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτεροτητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News