Χανιά

Βρέθηκε η τραυματίας στο φαράγγι Δικτάμου - Πολύωρη η επιχείρηση διάσωσης

Πάνω από 2 ώρες χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για την ασφαλή μεταφορά της τραυματισμένης γυναίκας στο φαράγγι του Δικτάμου στα Χανιά

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κρήτης εξαιτίας δύο περιστατικών που σημειώθηκαν με διαφορά λίγης ώρας σε Ηράκλειο και Χανιά, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Πολύωρη ήταν η η επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι Δικτάμου, στην οποία συμμετείχαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής, με 7 άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία Γερμανίδα τουρίστρια, υπό άγνωστες αιτίες, τραυματίστηκε στο πόδι και συγκεκριμένα στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να μην δύναται να συνεχίσει την πορεία της στο φαράγγι.

Ως εκ τούτου, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Μέσα σε, περίπου, 2 ώρες και ειδικότερα στις 6 το απόγευμα, οι άνδρες της πυροσβεστικής εντόπισαν την τραυματισμένη γυναίκα και ξεκίνησαν τη διαδικασία της μεταφοράς της. Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιχείρηση διήρκεσε, τουλάχιστον, 2 ώρες.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου βρέθηκε στο σημείο όπου μετέφεραν την τραυματία οι πυροσβέστες, για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Χανίων.

Αίσιο τέλος στη επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι του Κομμού

Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο φαράγγι του Κομμού, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, ένα άτομο κάλεσε σε βοήθεια, αφότου εγκλωβίστηκε, υπό άγνωστες αιτίες σε βραχώδες σημείο της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται - πιθανότατα - για μία αλλοδαπή γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία της.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού της γυναίκας συμμετείχαν 7 άνδρες της πυροσβεστικής, με 2 οχήματα.

 

Σχόλια