Χανιά

Έκλεψαν μέχρι και… drone από παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Ο ένας εκ των δύο δραστών «πιάστηκε»… «στα πράσα», την ώρα που προσπαθούσε να ανοίξει ένα ακόμη αυτοκίνητο

Σε διάστημα μόλις 5 ημερών δύο άνδρες κατάφεραν να κλέψουν αντικείμενα που ξεπερνούσαν σε αξία τα 9.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο δραστών συνελήφθη… «στα πράσα», στην προσπάθειά του να διαρρήξει ένα ακόμη αυτοκίνητο, μέρα - μεσημέρι.

Πρόκειται για έναν 46χρονο αλλοδαπό, ηλικίας 46 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι κατά το χρόνο που προέβαινε στη διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Κισσάμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, ο 46χρονος επιχείρησε να διαφύγει από τις Αρχές.

Έπειτα από έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου στο σπίτι του 46χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό τηλέφωνο, καθώς και χρηματικό ποσό.

Ενώ, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο το 46χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις Αρχές, μία πλαστή ταυτότητα και μία πλαστή άδεια οδήγησης.

Έπειτα από την εμπεριστατωμένη έρευνα της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος είχε και… συνεργό, καθώς ο 46χρονος δρούσε μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό και συγκεκριμένα με έναν 32χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπράξει από κοινού, συνολικά επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες είχαν κλέψει χρήματα, κοσμήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα drone και 2 φωτογραφικές μηχανές με φακό, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν επτά (7) υποθέσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπών σε οχήματα, στα Χανιά

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 9.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (16.08.2018) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 46 και 32 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδηγήσεως).

Ειδικότερα, χθες (16.08.2018) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε ο 46χρονος κατά το χρόνο που προέβαινε στη διάρρηξη σταθμευμένων οχημάτων σε παραθαλάσσια περιοχή του Δήμου Κισσάμου και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης του επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του και στον ίδιο, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 46χρονος με ακόμα ένα αλλοδαπό (32χρονο) κατά το χρονικό διάστημα από την 11.09.2018 έως και την 16.09.2018, είχαν διαπράξει από κοινού, συνολικά επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν από οχήματα σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τηλεκατευθυνόμενο (drone) και 2 φωτογραφικές μηχανές με φακό) και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.»

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια