Εγκαινιάστηκε το νέο στολίδι των Μινωικών, το «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ»

Χανιά
Εγκαινιάστηκε το νέο στολίδι των Μινωικών, το «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημα εγκαίνια των Μινωικών Γραμμών στη Γραμμή Σούδα - Πειραιάς

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σούδα – Πειραιάς – Σούδα ήρθε να δημιουργήσει η δρομολόγηση του υπερσύγχρονου cruise ferry «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» από τις Μινωικές Γραμμές.

Το πολυτελές πλοίο αύξησε την κίνηση προς το λιμάνι της Σούδας, ανεβάζοντας το επίπεδο το μήνα Αύγουστο για πρώτη στα χρονικά, στα επίπεδα του λιμανιού του Ηρακλείου. Τα επίσημα εγκαίνια της γραμμής τελέστηκαν παρουσία εκκλησιαστικών και τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

«Με τη δρομολόγηση τους στη γραμμή Χανιά Πειραιάς Χανιά ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλουμε με την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας σε στεριά και θάλασσα στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους των ανθρώπων και της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Minoan Lines κ. Αντώνης Μανιαδάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών Αντώνης Μανιαδάκης τόνισε ότι η εταιρία δεν επενδύει απλώς σε μια άλλη γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας και εμπλουτίζει τη γραμμή των Χανίων  με το ταχύτερο και νεότερο πλοίο.

«Στόχος της εταιρίας μας είναι να προσφέρουμε στο επιβατηγό κοινό τόσο των Χανίων όσο και του Ρεθύμνου και στους επαγγελματίες των νομών και της ευρύτερης περιοχής ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, μετατρέποντας το ταξίδι τους με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία», είπε ο κ. Μανιαδάκης.

Στο περιθώριο των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Σούδας στελέχη των Μινωικών Γραμμών μίλησαν για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής, για ενίσχυση της οικονομίας και των προοπτικών του τουρισμού.

«Η Κρήτη για μας είναι ο τόπος που προερχόμαστε ως εταιρία επομένως η ανάπτυξη μας θέλουμε να περιλαμβάνει όλη την Κρήτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εντεταλμένος πωλήσεων Cargo Minoan Lines κ. Λουκάς Σιγάλας, «όλο το νησί και να βοηθήσουμε στην περεταίρω ανάπτυξη του και να την καταστήσουμε  ακόμα πιο δημοφιλή προορισμό».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ο οποίος στο μήνυμα του τόνισε ότι η δρομολόγηση του πλοίου «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» στη γραμμή των Χανίων σηματοδοτεί την ενότητα της Κρήτης. «Και είναι πάρα πολύ σημαντικό όλη η Κρήτη να είναι ενωμένη και αγαπημένη και να συμπορεύεται όπως ακριβώς συμβαίνει σε αυτό εδώ το πλοίο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι των Χανίων υποδέχτηκαν με χαρά την ενίσχυση της γραμμής Χανιά - Πειραιάς από τις Μινωικές Γραμμές.

«Αυτή η γραμμή έρχεται μόνο να προσθέσει στα Χανιά και δεν έχει να αφαιρέσει από κανένα. Έτσι υποδεχόμαστε την εταιρία σας στα Χανιά», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Το Μυκονος Παλλάς έχει μήκος 214 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 1922 επιβατών και 821 αυτοκινήτων ή 104 φορτηγών και 110 ΙΧ. Πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Σούδα – Πειραιάς - Σούδα σε μόλις 6,5 ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News