Στην Κρήτη αρχές Οκτωβρίου Βαρθολομαίος - Παυλόπουλος

Χανιά
Στην Κρήτη αρχές Οκτωβρίου Βαρθολομαίος - Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη πρόκειται να βρεθούν αρχές Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού που θα πραγματοποιηθούν στη γενέτειρά του, το Συρικάρι των Χανίων την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πρόκειται να παραβρεθούν στους εορτασμούς για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Πλήθος Πατριαρχών και Αρχιερέων όπως ο Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι, αλλά φυσικά και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος πρόκειται να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Ο πρώτος ναός Οσίου Νικηφόρου στην Κρήτη

Ετοιμάζεται, με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς, ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού εις την γενέτειρα Του, το όμορφο Συρικάρι Κισάμου. Πρόκειται περί του πρώτου Ι. Ναού εις την Κρήτη, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό.

Παράλληλα ανακαινίζεται και η κατοικία όπου γεννήθηκε ο Άγιος, ευρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τον Ναό και, Θεία προνοία, διαφυλάχθηκε εις την τότε μορφή της. Οι εργασίες έχουν εντατικοποιηθεί καθώς τα Θυρανοίξια του Ι. Προσκυνηματικού αυτού Ναού θα τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, ως και των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπων: Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου, το εσπέρας της Τρίτης, 2 Οκτωβρίου, με την παρουσία και του εξοχ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Χιλιάδες αναμένονται οι προσκυνητές απ΄ όλη την Μεγαλόνησο και όχι μόνον, καθώς η Ι. Μητρόπολις μας δέχεται καθημερινά μηνύματα περί συμμετοχής εκατοντάδων οργανωμένων προσκυνητών, ως και μεμονωμένων πιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News