Χανιά

Στα «πράσα» τρεις αλλοδαποί για παράνομο καπνό στα Χανιά

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για παράνομο καπνό στα Χανιά

Χειροπέδες σε τρεις άνδρες, το μεσημέρι στα Χανιά από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 31 και 61 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κιλά και 450 γρ. καπνού, 450 πακέτα τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των 19.215 ευρώ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας

«Στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης παράνομου καπνού, σήμερα (10.09.2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, διενεργήθηκε έρευνα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 61χρονου κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος ως υπεύθυνος του καταστήματος διέθετε προς πώληση 450 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιριών τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Ακολούθησε έλεγχος στον 30χρονο ο οποίος βρισκόταν στην εν λόγω επιχείρηση κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 89 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά κιλά και 450 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 31χρονου (υπεύθυνος καταστήματος) όπου στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ

Ανωτέρω ποσότητα καπνού και τσιγάρων  κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων».

 

 

 

 

Σχόλια