Έστησε συρματοπαγίδα, αλλά δεν… έπιασε λαγό

Χανιά
Έστησε συρματοπαγίδα, αλλά δεν… έπιασε λαγό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα… «πράσα» συνέλαβαν τον άνδρα που τοποθέτησε παγίδες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μία γάτα

Επί το… έργο «πιάστηκε» ένας άνδρας στην περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά, καθώς είχε τοποθετήσει συρματοπαγίδες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει μία γάτα.

Όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί, όταν, οι θηροφύλακες, μαζί με αστυνομικούς, συνέλαβαν τον άνδρα επ’ αυτοφώρω.

Τις τελευταίες ημέρες, οι θηροφύλακες είχαν εντοπίσει τις παγίδες και παρακολουθούσαν την περιοχή.

Έτσι, σήμερα το πρωί, για… κακή του τύχη, οι θηροφύλακες εντόπισαν το άνδρα την ώρα που ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να ελέγξει τις συρματοπαγίδες που είχε τοποθετήσει και με τη συνδρομή αστυνομικών, που έφτασαν άμεσα στο σημείο, ο άνδρας συνελήφθη και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης - Δωδεκανήσου, ο άνδρας αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε στη σύλληψη, παρόλο που στη συρματοπαγίδα που είχε «στήσει» θανατώθηκε μια γάτα.

Η τοποθέτηση συρματοπαγίδων αποτελεί, όχι μόνο παράνομη, αλλά και επικίνδυνη πρακτική. Και αυτό γιατί, μπορεί οι συρματοπαγίδες να προορίζονται για λαγούς, όμως, στους βρόγχους μπορεί να θανατωθούν πολλά είδη της άγριας ζωής (θηλαστικά και πτηνά), κατοικίδια, ενώ οι παγίδες αυτού του τύπου - υπό προϋποθέσεις - ενδεχομένως μπορεί να γίνουν επικίνδυνες και για τον άνθρωπο.

Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης - Δωδεκανήσου: «Τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχει καταστρέψει εκατοντάδες συρματοπαγίδες, αλλά το κυριότερο έχει προβεί σε επ' αυτοφώρω συλλήψεις για τη χρήση τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News