Χανιά

Επίσκεψη-«εξπρές» του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη - Ο ιδιαίτερος σταθμός του

Ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους , ενώ θα επισκεφθεί την μαρτυρική Κάντανο

Στα Χανιά αναμένεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους του νομού. Επίσημο πρόγραμμα δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι χθες το απόγευμα και οι τοπικές Αρχές ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.


Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης και άλλα κυβερνητικά στελέχη.
Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η Αντιπεριφέρεια Χανίων. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τους δημάρχους των Χανίων, καθώς και τους βουλευτές κ. Βάλια Βαγιωνάκη και κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη.


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των πρώτων μηνών της λειτουργίας τους. Πληροφορία που έκανε λόγο για επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων δεν επιβεβαιώνεται.
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στα Χανιά θα αναχωρήσει για την Κάνδανο, όπου ο δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης θα παραθέσει κλειστό γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού, στο οποίο θα παρακαθίσουν επίσης τα στελέχη της κυβέρνησης που θα συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα και οι τοπικές Αρχές.


Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων στις 9 το πρωί και θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα. Η αιφνιδιαστική κάθοδός του στην Κρήτη αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της τρέχουσας περιόδου, κατά την οποία τα σενάρια για τους υποψηφίους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν και παίρνουν. Επιπλέον πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην οποία αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεών του και να προβεί ως είθισται σε ανακοινώσεις.

To πρόγραμμα της επίσκεψης

Αργά χθες ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού το πρόγραμμα της σημερινής επίσκεψής του στα Χανιά. Σύμφωνα με αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού Χανίων στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την ΤΟΜΥ Χανίων. Ο πρωθυπουργός, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην πόλη, θα επισκεφτεί τη μαρτυρική Κάνδανο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Σχόλια