Χανιά

Λύση... διά θαλάσσης για τα απορρίμματα στο Μπάλο

Βρέθηκε λύση από το Δήμο Κισσάμου για τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και αναμένεται η έγκριση

Το φυσικό κάλος της λιμνοθάλασσας του Μπάλου που καθημερινά, το καλοκαίρι, συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες και ντόπιους επέλεξε να προστατεύσει ο Δήμος Κισσάμου μετά τη διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου της αίτησης του δήμου.

Με τη βοήθεια της εταιρίας Cretan Daily Cruises, θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο χωρίς επιβάτες και στόχος… να μεταφερθούν τα απορρίμματα από το Μπάλο. Το αίτημα αυτό, όμως, θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνέχεια θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Μετά την διαβίβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων προς τον Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου της αίτησης του δήμου μας, για άμεση απομάκρυνση των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων από την περιοχή του Μπάλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Κισσάμου την Παρασκευή 31-8 και ώρα 2 το μεσημέρι παρουσία και του προέδρου του Φορέα που υπάγονται οι περιοχές Natura κ. Λυμπεράκη Πέτρου.

Από τις δύο λύσεις που προτάθηκαν από τον κ. Λιμενοσταθμάρχη Κισσάμου, επιλέχτηκε αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Cretan Daily Cruises, η οποία δέχτηκε το αίτημα του Δημάρχου και έκανε αίτηση προς την Λιμενική Αρχή Κισσάμου να πραγματοποιήσει ένα μεμονωμένο πλου χωρίς επιβάτες με το καράβι τους για να μεταφερθούν τα απορρίμματα. Το αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και στην συνέχεια θα εκτελεστεί το δρομολόγιο.

Ως Δήμος θεωρούμε ότι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μπάλου, πρέπει να τυγχάνει τις φροντίδας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και πολιτών διότι είναι εθνική μας υποχρέωση.

Δυσλειτουργίες που ενδεχομένως να δημιουργούνται λόγω τις νομοθεσίας που δεν μπορεί να εξειδικευτεί για ιδιαίτερες και ενδεχομένως μεμονωμένες περιπτώσεις (όπως η δική μας), πρέπει να αντιμετωπίζονται δίχως εμπόδια, με ελεγχόμενες και ασφαλείς τρόπους.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια